eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 5. vasárnap Adrián, Györgyi

Mit tudott meg a hercegi menyasszony?

El akart menekülni a hét végére tervezett esküvője elől a monacói herceg leendő felesége - ezt állítja megbízható forrásokra hivatkozva a francia l'Express című hetilap. A hír nemcsak a "század menyegzőjére" készülő monacói alattvalókat, de a francia közvéleményt is megrázta.

A hetilap értesülése szerint a 33 éves, dél-afrikai származású Charlene Wittstock múlt szombaton próbált felszállni a monacói repülőtéren egy hazájába tartó járatra, és a hírek szerint csak oda útra szóló jeggyel rendelkezett. A lap úgy tudja, hogy a leendő hercegnő elutazását végül a rendőrök akadályozták meg, és állítólag az útlevelét is elvették tőle.

A l'Express azt írja, hogy az egykori úszóbajnoknő az incidens óta gyakorlatilag alig vesz részt a családi rendezvényeken.

A hírek szerint a konfliktust II. Albert herceg nem teljesen tiszta magánélete robbantotta ki: az 53 éves trónörökös azt már korábban bevallotta, hogy korábbi szerelmi kapcsolataiból két törvénytelen gyermeke született, de a leendő hercegnő azóta állítólag újabb részletekről szerzett tudomást. Azt egyelőre nem tudni, pontosan miről értesült.

A monacói uralkodó család ügyvédje szerdán kategorikusan cáfolta a híreket, és azzal fenyegetőzött, hogy feljelentést tesznek a l'Express ellen. A hetilap azonban makacsul kitart értesülései mellett, főszerkesztője pedig azt mondja, a kérdés politikai jelentőséggel bír, és mint ilyen, a közvéleményre is tartozik.

Ezek után nem meglepő, hogy most mindenki azt találgatja: megtartják-e egyáltalán a péntekre és szombatra tervezett hercegi esküvőre. Túl azon ugyanis, hogy arra számos előkelőség kapott meghívást, a közel 36 ezer lakosú mini állam vezetői azt remélik, hogy a rendkívüli esemény meglódítja a gazdaságot, hiszen mintegy 200 ezer kíváncsi turistára számítanak.

Közben kiderült, nem maradt el az esküvő: II. Albert herceg, Monaco uralkodója pénteken feleségül vette Charlene Wittstockot. A polgári esküvőt a hercegi palota tróntermében tartották. A szertartás Philippe Narmino, a monacói államtanács elnöke vezetésével zajlott, mintegy 80 résztvevő - rokonok és állami méltóságok - jelenlétében.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
Kiszivárgott Trump súlyos terve, máris újabb segélyt kaphatnak az ukránok - Ukrajnai háborús híreink vasárnap

Kiszivárgott Trump súlyos terve, máris újabb segélyt kaphatnak az ukránok - Ukrajnai háborús híreink vasárnap

Szombaton kiderült, hogy Donald Trump újbóli megválasztása esetén a NATO-tagállamokat arra kényszerítené, hogy védelmi kiadásaikat a GDP 3 százalékára emeljék, reagálva ezzel az Oroszország és Kína jelentette fenyegetésekre, miközben az Ukrajnának nyújtott támogatást nem számítaná bele ebbe a keretbe. Eközben a G7 országok vezetői tárgyalásokat folytatnak egy olyan javaslatról, amelynek értelmében Ukrajnának 50 milliárd dollár értékű segélyt nyújtanak, amit az Európában befagyasztott orosz vagyonból származó nyereségből finanszíroznának. Cikkünk folyamatosan frissül.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×