eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 4. szombat Flórián, Mónika

Twitter-sztár lett a szökött kobra

Ki gondolta volna, hogy az állatok is internet-függővé válhatnak? Ha pontosan nem is ez történt, de valaki folyamatosan Twitter-üzeneteket küldözget egy New York-i állatkertből kiszabadult kobra nevében, és a mikroblog oldalon most már több mint 150 ezren követik a kígyó kalandjait.

Az, hogy hasznos, vagy haszontalan-e a Twitter, időről-időre viták tárgya. A katasztrófák és a közel-keleti tüntetések idején az oldal azt bizonyította, hogy fontos információforrás lehet.

Nem teljesen biztos, hogy ez a megállapítás igaz a New York-i Bronx kerületének állatkertjéből eltűnt egyiptomi kobra esetében. Pár nappal ezelőtt a hüllő - mondjuk így - létrehozott magának egy Twitter-számlát, @BronxZoosCobra néven, majd elkezdte informálni a közvéleményt arról, milyen az élet szabadon.

Az érdeklődők így megtudhatták, hogy őkobrasága ellátogatott a Metropolitan Múzeumba. Remek választás, hiszen ott találta a hazájából származó, szétszedett, majd New Yorkban újra felépített Dendur templomát.

Később a Természettudományi Múzeum felé vette az utat, ahol azzal szórakozott, hogy mozdulatlanul állva, kitömött kobrának adta ki magát a kiállított kígyók között. Tett egy főhajtást a popkultúra felé azzal, hogy Samanthát emlegetve elindult a Szex és New York túrára, majd köszönetet mondott a Madagaszkár gyerekfilm állathőseinek, akik példát mutattak arra, hogy van élet az állatkerten kívül is.

Estefelé pedig azon elmélkedett, hogy hűvösre fordult az idő, és aludni akar. Szerencsére talált is egy nyitott ablakot.

Az eltűnt kobra egy nap alatt 40 ezer követőre tett szert, de az éjszaka folyamán a kobra-követők száma már 157 ezerre duzzadt.

Mivel Amerika a lehetőségek hazája, New York pedig Amerika pénzügyi fővárosa, csak idő - és nagyon kevés idő - kérdése volt az, hogy mikor jelennek meg a kígyóhullámot meglovagoló élelmes vállalkozók. Most már kobrás pólókat, bögréket és még babaruhát is lehet kapni a Cafepress és az eBay oldalakon.

A szabad szellemű hüllő egyik prominens követője maga Michael Bloomberg főpolgármester, Elen DeGeneres színésznő és talk show házigazda pedig tippeket adott a kígyónak: látogasson el a Guggenheim Múzeumba, mert ott csigalépcső helyett egy spirális rámpán mehet fel egészen a legfelső emeletre és nézheti meg Vaszilij Kandinszkij képeit.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Cservák Csaba: a júniusi választás anyagilag is fontos lehet a pártoknak

Cservák Csaba: a júniusi választás anyagilag is fontos lehet a pártoknak

Anyagi szempontból is fontos az ellenzéki pártoknak, hogy jól szerepeljenek az idei európai parlamenti és önkormányzati választáson, mert azzal növelik az esélyüket arra, hogy 2026-ban, az országgyűlési választáson egy százaléknál jobb eredményt érjenek el, és állami támogatásban részesüljenek. Az InfoRádióban Cservák Csaba alkotmányjogász professzor beszélt arról, hogy az állam mikor és miért támogatja a választáson elinduló pártokat.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
Alapjaiban változhatnak meg a közbeszerzések, új reform került az asztalra

Alapjaiban változhatnak meg a közbeszerzések, új reform került az asztalra

A körforgásos gazdaság, a közbeszerzési gyakorlatok javításának, valamint a köz- és magánberuházások hatékony és eredményes felhasználását biztosító adminisztratív kapacitások növelésének szükségességek. Új, EU-szintű összehangolás szükséges ezen területeken, hogy az államszövetség GDP-jének közel 15 százalékát kitevő kifizetések jobban hasznosuljanak, például egy fenntarthatósági kritérium beiktatásával – derül ki Enrico Letta, a Jacques Delors Intézet elnökének átfogó, az Európai Unió egységes piacának reformjára tett javaslatából.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×