eur:
389.32
usd:
362.71
bux:
68123.99
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Több milliót nyúlt le az autósoktól néhány benzinkutas

Két és fél év alatt kétmillió eurónál is többel károsították meg az autósokat a szerbiai benzinkutasok, akik a kifizetett mennyiségnél átlagosan húsz százalékkal kevesebb üzemanyagot töltöttek a tankba. Tizenöt töltőállomást bezártak, huszonkét embert előállítottak. A Mol kútjain nem észleltek szabálytalanságot.

Széleskörű és hosszabb ideje tartó ellenőrzés és megfigyelés után állapították meg a hatóságok, hogy több szerbiai benzinkútnál megkárosítják az autósokat. Szabálytalanságot, csalást kizárólag a szerb kőolajipari közvállalt töltőállomásain tapasztalták, más cégek - így a Mol - sem keveredtek gyanúba.

Szervezett bűnbanda lopta meg a fogyasztókat, amelynek huszonkét tagját szerdán előállították, tizenöt benzinkutat pedig bezártak.

A vizsgálat során kiderült, hogy az üzemanyagtöltő-pisztolyok átállítása miatt a kifizetett mennyiségnél körülbelül húsz százalékkal kevesebb benzin és gázolaj került a tankokba. A kutaknál így közel kétmillió liternyi felesleg keletkezett, amit a kutasok számla nélkül értékesítettek.

A bűnbanda 2007 óta működött, tagjai azóta mintegy 2,5 millió euróval károsították meg az ügyfeleket. A Vajdaságban egyetlen benzinkúton sem észleltek rendellenességet a hatóságok, a bezárt töltőállomások Szerbia központi területén működtek.

A szerdai razzia során a rendőrök anyagi javakat - százezer euró készpénzt és több nagy értékű luxusautót - is lefoglaltak. A letartóztatottak között van a szerb gazdasági minisztérium egykori hivatalnoka is.

A szerbiai kőolajipari közvállalat illetékesei közölték, hogy mindenben együttműködnek a rendőrséggel az ügy kivizsgálása során.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Szép pluszban zárt Amerika

Szép pluszban zárt Amerika

Vegyes mozgásokat láttunk ma a nemzetközi részvénypiacokon, Európában a befektetők a Fed tegnapi üzeneteit emésztették, miközben tovább dübörgött a gyorsjelentési szezon is, például Európa legnagyobb cége, a gyógyszergyártó Novo Nordisk, valamint a Shell is ma jelentett - mindkét cég megverte az elemzői profitvárakozásokat. A vezető amerikai indexek egy százalék körüli pluszban fejezték be a napot. Ezzel a mai napi izgalmaknak még nincs vége, hiszen az amerikai zárás után jelent majd az Apple is, amely jelenleg a világ második legértékesebb cége a Microsoft után.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×