eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 5. vasárnap Adrián, Györgyi

A technológiai ágazat Lázárja

Három év után először termelt hasznot a Motorola kommunikációs cég mobiltelefon üzletága, méghozzá amiatt, mert a cég okostelefonjain a Google operációs rendszere fut. A szakmát meglepte a jó eredmény, mert csak később számítottak rá.

Az okostelefonok számára az Egyesült Államok az egyik legfontosabb piac. Az a tény, hogy a Motorola Android operációs rendszert használó telefonjait a Verizon szolgáltató előfizetői kaphatják meg, hozzájárult ahhoz, hogy három éve először profitot termeljen a cég mobil üzletága. A CNN egyenesen a technológiai ágazat Lázárjának nevezte a feltámadó gyártót. A másik kifejezés a "comeback kid" volt, amivel a különböző botrányai után mindig talpra álló Bill Clinton elnököt illették kormányzása idején.

Úgy tűnik, az amerikai fogyasztók imádják a Droid 2 és a Droid X szupertelefonokat. Az egyiken a kitolható billentyűzet veri az iPhone-t, a hatalmas méretű másik modellen a 8 megapixeles, optika a HDTV-csatlakozó és az a tény, hogy három különböző mikrofon található rajta a jobb hangminőség érdekében.

Nem biztos azonban, hogy a mobiltörténelem egyik meghatározó modellje, a Razr gyártója sokáig örülhet. Jövőre valószínűleg a Verizonon is megjelenik a népszerű iPhone, amely eddig csak a rivális AT & T ügyfelei számára volt elérhető.

A Motorola azt mondja, további marketinggel, újabb modellekkel és több középkategóriás telefonnal próbálja majd felvenni a versenyt a vetélytársakkal. A cég várhatóan a jövő évben két részre válik szét. A cégvezetés abban bízik, hogy továbbra is fenn tudja tartani a stratégiai partnerséget a Verizonnal, amely sokat költött a Motorola Droid telefonjainak népszerűsítésére.

Ennek köszönhetően a gyártó mobiltelefon üzletága a harmadik negyedévben három millió dolláros profitot termelt, szemben a tavalyi időszak 183 milliós veszteségével. A Motorola 2006 óta fokozatosan szorult vissza a versenytársak mögött, mivel sokáig nem tudott előrukkolni az ikonikus Razr utódjával.

A cég összes profitja az elmúlt negyedévben 109 millió dollárra emelkedett a tavaly ilyenkori 12 millióval szemben. A vállalat a hálózati eszközök eladásából is hasznot húzott és a piaci várakozásoknál jobb eredményt produkált. A nagy kérdés az, hogy stabilizálódik-e a növekedési trend.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Sós Csaba: itt még komoly ütközések lesznek

Sós Csaba: itt még komoly ütközések lesznek

Még bő 50 napig szerezhetnek indulási jogot az úszók a párizsi olimpiára. Sós Csaba szövetségi kapitány több számban is nagy csatát vár a lehetséges magyar indulók között, ugyanis számonként és nemzetenként legfeljebb ketten indulhatnak az olimpián. Arról is beszélt, hogy a 15 éves Jackl Vivien nemzetközi szintű klasszis lesz a következő időszakban.

Lehet, hogy most a britek átléptek egy határt

Kijev nyugati szövetségesei eddig megtiltották az ukrán erőknek, hogy a nyugatról szállított fegyvereket Oroszországon belüli helyszínek ellen használják
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
Ha ekkora barátaink a lengyelek, miért nem kereskedünk velük többet?

Ha ekkora barátaink a lengyelek, miért nem kereskedünk velük többet?

Magyarország külkereskedelme az elmúlt évtizedekben jelentősen átalakult, és bár a lengyel-magyar gazdasági kapcsolatok tartották a lépést a változással, kiugró teljesítményről nincs szó, hiába a szoros kulturális és politikai kapcsolatok. A Lengyel-Magyar Gazdasági Kamarával együttműködésben készült cikkünk annak jár utána, hogy milyen hasonlóságok és különbségek vannak a lengyel és a magyar üzleti környezetben, valamint hogy milyen kihívásokkal nézhetnek szembe magyar cégek, amikor belépnének a lengyel piacra.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×