eur:
393.12
usd:
367.3
bux:
65939.26
2024. április 24. szerda György

Már az Adriai-tenger hőmérséklete is igen magas!

A déli irányba autózóknak számolniuk kell azzal, hogy Újvidék és Belgrád között szombattól naponta kétszer, egy-egy órára lezárják az autópálya Duna-hídját. Jó hír viszont a nyaralóknak, hogy az Adriai-tenger hőmérséklete eléri a 27 fokot.

A jelek szerint a tenger hűs vizét már csak idézőjelben lehet emlegetni. Az Adriai-tenger hőmérséklete ugyanis több helyütt elérte a 27 Celsius fokot.

Ez elsősorban az északi területekre jellemző, az Isztria déli csúcsán fekvő Pulánál például két fokkal melegebb a víz, mint Zadar és Dubrovnik környékén, ahol csak 25 fokos a tenger. A horvát Adria hőmérséklete a napsugaras Hvar szigeténél a legalacsonyabb: csupán 23-24 Celsius fok.

A Szerbián át déli irányba autózóknak Görögország vagy Montenegro felé 36 Celsius fokos nappali kánikulával kell számolniuk. Emellett szombattól újabb kellemetlenség vár az autósokra. Újvidék után az autópálya Duna-hídját délelőtt kilenc és tíz óra, illetve délután 13 és 14 óra között egy-egy órára lezárják.

A lezárás elkerülése igen körülményes és sok plusz kilométert kell megtenni érte. Ezért célszerű az utazás időpontját úgy időzíteni, hogy az autópálya Újvidék és Belgrád közötti szakaszát délelőtt 10 és délután egy óra között tegye meg az utazó. Ez a korlátozás egyébként jövő szerdáig, július 21-ig akadályozza a folyamatos haladást.

Hanganyag: Nagy Nándor

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Újabb őrizetbevétel Németországban: egy EP-képviselő asszisztense dolgozhatott Kínának

Újabb őrizetbevétel Németországban: egy EP-képviselő asszisztense dolgozhatott Kínának

Kína javára végzett kémtevékenység gyanújával vettek őrizetbe egy embert a karlsruhei szövetségi főügyész utasítására. Az eset különbözik a korábbi háromtól, ezúttal ugyanis egy parlamenti párt európai parlamenti képviselőjének legközelebbi munkatársáról van szó. Kína berlini nagykövetsége visszautasította a vádakat.

A lengyel álláspont egyértelmű: Oroszországnak stratégiai vereséget kell szenvednie Ukrajnában - szakértők az Arénában

A lengyelországi önkormányzati választások után mindkét politikai oldal győztesnek vallhatja magát – derült ki az InfoRádió Aréna című műsorában, amelynek Mitrovits Miklós történész és Dobrowiecki Péter, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője, két Lengyelország-szakértő volt a vendége. A beszélgetésben szó esett Donald Tusk Európa-politikájáról és Jaroslaw Kaczynski utódlásának kérdéséről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
Jelentési nagyüzem a tőzsdéken, a Teslára szegeződnek a szemek

Jelentési nagyüzem a tőzsdéken, a Teslára szegeződnek a szemek

Hangulatjavulással indult a hét a tőzsdéken, tegnap világszerte felpattantak a tőzsdék a korábbi hetekben tapasztalt esés után. A momentum a mai nap kitartott, Ázsiában nagyrészt emelkedtek a vezető részvényindex és Európában is határozott emelkedést lehet látni, valamint az USA-ban is folytatódott az erősödés. Közben felpörögtek az események mind makrogazdasági, mind gyorsjelentési fronton: itthon az MNB kamatdöntést tartott, és a nap folyamán sorban érkeztek a BMI adatok Európából és az Egyesült Államokból; közben a befektetők a vállalati gyorsjelentésekre figyelnek, a Spotify árfolyama például nagyot ugrott a vártnál jobb eredmények után, de a zárás után érkezik majd a Tesla is, amelyről még a jelentést megelőzően technikai elemzést készítettünk.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×