INFORÁDIÓ
2022. szeptember 27. kedd
Adalbert

A titkosszolgálatot is érdekli az elnöki párról felröppent pletyka

Infostart

A belső elhárítás is vizsgálódott, hogy honnan erednek az elnöki pár házasságon kívüli kapcsolatairól felröppent hírek - nyilatkozta a francia titkosszolgálatok vezetője az egyik internetes lapnak. Nicolas és Carla Sarkozy állítólagos házassági problémáiról nagyjából egy hónapja jelentek meg először információk, és azóta is makacsul tartják magukat, igaz, immár elsősorban a külföldi sajtóban.

A hír, miszerint az elnöki párnak házasságon kívüli kapcsolatuk van és ezért megromlott a viszonyuk először a Le Journal de Dimanche című hetilap internetes oldaláról nyíló egyik blogon jelent meg egy névtelen cikkben, és azért kapott különleges jelentőséget, mert azt az európai, elsősorban a brit sajtó azonnal felkapta és kész tényként kezelve azóta is foglalkozik vele.

Az ügy miatt a lapot kiadó cégcsoporthoz tartozó Newsweb igazgatójának és egyik alkalmazottjának azonnal távoznia kellett posztjáról, a kiadóvállalat pedig hamis információk közlése miatt ismeretlen tettes ellen feljelentést tett a rendőrségen. Az eset komolyságát mutatja, hogy Nicolas Sarkozy egyik közeli tanácsadója a minap úgy vélte: valójában külföldi pénzügyi körök igyekeznek az elnöki párt és rajtuk keresztül Franciaországot destabilizálni.

Nicolas Sarkozy környezetében közben lázasan igyekeztek kideríteni, hogy kitől származhatnak az információk, és a gyanú néhány napja a volt igazságügyminiszterre, a szép Rachida Datira terelődött, aki természetesen mindent tagad. A kedélyeket szerdán maga a first lady igyekezett lecsillapítani egy rádióinterjúban, mondván: minden rendben van közte és a férje között, pletykák mindig is voltak és lesznek, és bár fájdalmasan érinti mindkettőjüket az ügy, az szerinte nem érdemel különösebb figyelmet.

És bár Carla-Bruni Sarkozy azt mondta, senkin nem akarnak bosszút állni a fogalmazása szerint "jelentéktelen" híresztelés miatt, nyilatkozatával csaknem egyidőben a belső elhárítás vezetője megerősítette, hogy a rendőrség megkeresésére "technikai jellegű", vagyis informatikai eszközök bevetésével járó nyomozást végeztek, hogy felderítsék a pletyka felröppentésének körülményeit és indítékait.

Bernard Squarcini azt mondta, az ügyet a Le Journal de Dimanche jogi lépését követően a maguk részéről lezártnak tekintik, és hasonló módon nyilatkozott csütörtökön a kormányszóvivő is, aki hangsúlyozta: az államfő felesége kellőképpen tisztázta a kérdést, melyet immár "minél gyorsabban el kell felejteni".

Kapcsolódó hang

Hanganyag
 
A címlapról ajánljuk

×
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018