eur:
393.78
usd:
368.33
bux:
66376.55
2024. április 24. szerda György

Tél tábornok elfoglalta Németországot

Németországot napok óta markában tartja a kemény tél. Vasárnap Nürnbergben mínusz 28 fokot mértek, az igazi problémát azonban nem a hideg, hanem a tartós havazás jelenti.

A sarki hideggel párosult erős havazás sok helyen teljesen megbénította a forgalmat. A düsseldorfi repülőtér vasárnap 12 órán át nem fogadott vagy engedett fel gépet. Európa második legnagyobb légi kikötőjében, Frankfurtban is csak üggyel-bajjal tudták fenntartani a légiközlekedést, igaz, közel félszáz járatot egyszerűen töröltek, és a menetrenden káosz lett úrrá. Hasonló a helyzet Münchenben is, ahol csak több órás késéssel indítják a járatokat, ami az európai légi forgalomban fellépett káoszra vezethető vissza.

De a földi forgalomban sem rózsás a helyzet: Észak-Rajna-Vesztfáliában lebénult az autópályák forgalma, és egy riporter szerint a mentőalakulatok helyesebben tették volna, ha korcsolyán próbálják megközelíteni a zömében csupán anyagi kárral járó balesetek helyszínét. A nem egyszer 10-15 kilométer hosszú összetorlódott kocsisor ugyanis mozdulni sem tudott, hogy helyt adjon a rendőrség, illetve mentőautók számára.

A rendőrség szerint az óvatos közlekedésnek köszönhető, hogy a tartományban a hét végén történt több mint ezer baleset csupán kisebb sérülésekkel járt, az anyagi kár azonban megközelíti a 3 millió eurót. Más tartományokból viszont már halálos kimenetelű szerencsétlenségekről is érkezett jelentés. Az időjárás-előrejelzés szerint a tél meteorológiai beköszönte nem sok jóval kecsegtet karácsonyra: enyhülés várható, ami esővel, havas esővel jár majd az ünnepek idején.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×