INFORÁDIÓ
2021. szeptember 25. szombat
Eufrozina, Kende

Fellendülőben a német gazdaság

Infostart

Berlinben a gazdasági minisztérium szóvivője megerősítette, hogy szeptemberben tovább gyorsult Németország gazdasági növekedésének üteme. Ebből szakértők azt a következtetést vonják le, hogy az ország lendületesen lábal ki a válságból.

Annak ellenére, hogy gazdaságkutató intézetek és bankok a gazdaság visszaesésétől tartanak, a német üzleti körök már fényt látnak az alagút végén. Ezt erősítette meg az a Berlinben közétett minisztériumi felmérés, amely szerint az előző hónaphoz viszonyítva szeptemberben közel három százalékos volt a növekedés üteme. Ez gyorsulást jelent, mert augusztusban csak 1,8 százalékkal termeltek többet, mint júliusban. A legnagyobb mértékben a beruházási javak termelése jött lendületbe, a leggyengébb láncszem pedig az építőipar volt.

A borúlátók viszont azzal érvelnek, hogy a biztató jelentések még messze elmaradnak a válság előtti adatok mögött, ugyanis éves viszonylatban tekintve a szeptemberi össztermelés még mindig csaknem 13 százalékkal maradt el a 2008-as szinttől.

A fellendülés élénkítése céljából a kormány újabb, közel 8,5 milliárd eurós gazdaságösztönző tervet fogadott el a jövő évre. Megvalósítására csak a törvényhozás beleegyezése után történhet meg, de megfigyelők szerint a gyorsított eljárással a jövő hónapra tervezett szavazás zöld lámpát ad a keresztény-liberális koalíció tervének.

Kapcsolódó hang

Hanganyag
 
A címlapról ajánljuk

×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018