eur:
395.99
usd:
354.68
bux:
74905.79
2024. szeptember 27. péntek Adalbert
Nyitókép: Pixabay

Nagy meglepetésre készül a Microsoft, hamarosan jöhet a hordozható Xbox

A szoftvervállalat továbbra is nagy hangsúlyt fektet a felhőalapú játékok fejlesztésére, és nagy dobásra készül az Xbox kiadásának 25. évfordulója alkalmából.

A Microsoft 2026. november 15-én ünnepli az Xbox kiadásának 25. évfordulóját, amely alkalomból különleges meglepetésre készül a világ egyik legnagyobb szoftvervállalata. A videojátékok szerelmesei már most dörzsölhetik a tenyerüket, ugyanis Jez Corden, a Windows Central munkatársa nemrég arról beszélt a License Globalnak, hogy a Microsoft következő, hordozható és a Steam Deckhez (elsősorban videojátékok futtatására alkalmas személyi számítógép) hasonló konzolja méltó utódja lesz az Xbox Series X-nek.

A hvg.hu azt írja, nem lenne meglepő, ha a Microsoft a 25 éves jubileumra időzítve jelentetné meg legújabb Xbox készülékét, főleg úgy, hogy már időszerű lenne a következő generáció kiadása. A konkurens Sony ugyanis nemrég kijött a PlayStation 5 frissítésével, a PlayStation 5 Próval, míg a Microsoft a jelek szerint nem iktat be frissítést két konzolgeneráció között.

A The Gamer cikkében megjegyzi: egy hordozható konzol kiadása logikus lépés lenne a közeljövőben a Microsofttól, mivel

a Steam Deck és a ROG Ally jelentősen átalakította a piacot, a Microsoft pedig továbbra is nagy hangsúlyt fektet a felhőalapú játékok fejlesztésére.

Hordozható konzolja egyébként a Sonynak is van (PlayStation Portal), ami azonban a funkciók tekintetében elmarad a Steam Decktől, míg a Microsoft állítólag minimum az utóbbi minőségét szeretné hozni új készülékével – feladva ezzel a leckét a Sonynak.

Címlapról ajánljuk
Kormányválság alakult ki Csehországban, koalíciós tárgyalások jönnek

Kormányválság alakult ki Csehországban, koalíciós tárgyalások jönnek

Azután, hogy Petr Fiala miniszterelnök kedden bejelentette, meneszteni kívánja a kabinetből Ivan Bartos kalózpárti kormányfőhelyettest és regionális fejlesztési minisztert, mert nem elégedett a munkájával, a Kalózpártnál "robbant a bomba". Bartos szerint Fiala megszegte a koalíciós szerződést.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.27. péntek, 18:00
Steinbach József
a Magyarországi Református Egyház Zsinatának lelkészi elnöke
Megváltoztatja nukleáris doktrínáját Oroszország, Vuhledárban folynak a harcok – Háborús híreink csütörtökön

Megváltoztatja nukleáris doktrínáját Oroszország, Vuhledárban folynak a harcok – Háborús híreink csütörtökön

Vlagyimir Putyin orosz elnök szerdán bejelentette, megváltoztatja Oroszország nukleáris doktrínáját, kifejezetten azzal a céllal, hogy szükség esetén atomcsapást tudjon mérni Ukrajnára. Eszerint nukleáris csapással lenne sújtható egy olyan agresszor állam is, amely nem rendelkezik nukleáris fegyverrel, de egy másik, atomfegyverekkel rendelkező ország támogatását élvezi. Utóbbi az Egyesült Államokra és Ukrajnára vonatkozhat. Orosz jelentések szerint újabb két települést foglaltak el Donyeck megyében, és már az egykor 14 ezres város, Vuhledár belterületén folynak a harcok.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×