eur:
397.48
usd:
371.59
bux:
70473.96
2024. június 21. péntek Alajos, Leila
BARCELONA CATALONIA, SPAIN - FEBRUARY 27: Images of the presentation of the Xiaomi SU7 car, during the second day of the XVIII edition of the Mobile World Congress, at the Fira de Barcelona, on 27 February, 2024 in LHospitalet de Llobregat, Barcelona, Catalonia, Spain. MWC is the most important mobile technology event in the world and is being held from today until Thursday, February 29, and is expected to bring together some 95,000 attendees, 2,400 exhibitors and 1,100 speakers. (Photo By David Zorrakino/Europa Press via Getty Images)
Nyitókép: David Zorrakino/Europa Press via Getty Images

Nagy bejelentést tett a kínai okostelefon-gyártó óriás

A hírre nagyot emelkedett a cég részvényárfolyama.

A Xiaomi kedden bejelentette, hogy még márciusban elkezdi kiszállítani a nemrég bemutatott elektromos autóját, az SU7 nevű modellt – írja a Reuters alapján a Portfolio.

Az okostelefon-gyártó egy Weibo-posztban közölte, hogy országszerte 29 városban 59 üzletben veszik fel a megrendeléseket. A cég március 28-ra tervez egy bemutató eseményt, várhatóan akkor jelentik majd be a cég első elektromos autójának árát.

A Xiaominak nem kis tervei vannak, az SU7 tavaly decemberi bemutatóján Lei Jun vezérigazgató azt mondta, hogy a cég a világ öt legnagyobb autógyártója közé kíván kerülni.

Az SU7-et a kínai állami tulajdonú autógyártó, a BAIC Group egyik egysége fogja gyártani az évi 200 ezer autós kapacitású pekingi gyárában.

A hírre a cég részvényárfolyama 11 százalékot emelkedett.

Ahogy arról nemrégiben beszámoltunk, Apple viszont jelek szerint felhagy a saját elektromos autó fejlesztésére irányuló, évtizedes erőfeszítésével.

Címlapról ajánljuk
A szlovák egészségügyi kormánybiztos szerint nem is volt Covid-járvány

A szlovák egészségügyi kormánybiztos szerint nem is volt Covid-járvány

Komoly nemzetközi problémát okozhat Szlovákiának, hogy június elején – a világon egyedüli államként – nem csatlakozott az Egészségügyi Világszervezet (WHO) Nemzetközi Egészségügyi Rendszabályaihoz. A Szlovákiát képviselő Peter Kotlár a pozsonyi parlament egészségügy bizottsági ülésén azt mondta, hogy ő csak az „emberi jogokat és az ország szuverenitását” védte azzal, hogy elutasították a dokumentum alkalmazását. Kotlár azt is megismételte, hogy Szlovákiában egyébként sem volt covid-járvány.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.06.21. péntek, 18:00
Ferencz Orsolya
űrkutatásért felelős miniszteri biztos
Nyomott a hangulat Európa tőzsdéin

Nyomott a hangulat Európa tőzsdéin

Gazdasági adatok tekintetében ma a nemzetközi porondon fontos híreket tesznek közzé, jönnek ugyanis a júniusi BMI-k, amelyből friss képet kaphatunk az európai és a tengerentúli gazdaságok teljesítményéről - ezeknek akár a részvénypiaci hangulatra is lehet hatása. Az ázsiai tőzsdéken ma reggel felemás hangulat látszott, ugyankcsak bizonytalanság figyelhető meg a kontinens vezető tőzsdéin.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×