eur:
389.33
usd:
362.71
bux:
68123.99
2024. május 3. péntek Irma, Tímea
BARCELONA CATALONIA, SPAIN - FEBRUARY 27: Images of the presentation of the Xiaomi SU7 car, during the second day of the XVIII edition of the Mobile World Congress, at the Fira de Barcelona, on 27 February, 2024 in LHospitalet de Llobregat, Barcelona, Catalonia, Spain. MWC is the most important mobile technology event in the world and is being held from today until Thursday, February 29, and is expected to bring together some 95,000 attendees, 2,400 exhibitors and 1,100 speakers. (Photo By David Zorrakino/Europa Press via Getty Images)
Nyitókép: David Zorrakino/Europa Press via Getty Images

Nagy bejelentést tett a kínai okostelefon-gyártó óriás

A hírre nagyot emelkedett a cég részvényárfolyama.

A Xiaomi kedden bejelentette, hogy még márciusban elkezdi kiszállítani a nemrég bemutatott elektromos autóját, az SU7 nevű modellt – írja a Reuters alapján a Portfolio.

Az okostelefon-gyártó egy Weibo-posztban közölte, hogy országszerte 29 városban 59 üzletben veszik fel a megrendeléseket. A cég március 28-ra tervez egy bemutató eseményt, várhatóan akkor jelentik majd be a cég első elektromos autójának árát.

A Xiaominak nem kis tervei vannak, az SU7 tavaly decemberi bemutatóján Lei Jun vezérigazgató azt mondta, hogy a cég a világ öt legnagyobb autógyártója közé kíván kerülni.

Az SU7-et a kínai állami tulajdonú autógyártó, a BAIC Group egyik egysége fogja gyártani az évi 200 ezer autós kapacitású pekingi gyárában.

A hírre a cég részvényárfolyama 11 százalékot emelkedett.

Ahogy arról nemrégiben beszámoltunk, Apple viszont jelek szerint felhagy a saját elektromos autó fejlesztésére irányuló, évtizedes erőfeszítésével.

Címlapról ajánljuk
Mikor lesz végeredmény? Hány képviselőt küldhetünk Brüsszelbe? – minden, amit tudni kell az EP-választásról

Mikor lesz végeredmény? Hány képviselőt küldhetünk Brüsszelbe? – minden, amit tudni kell az EP-választásról

Olaszországban csak 23 órakor zárnak majd be szavazókörök a június 9-ei európai parlamenti választáson, ezért addig egyetlen országban – így Magyarországon – sem hozzák nyilvánosságra a voksolás hivatalos eredményét. Június 6. és 9. között összesen 370 millió európai választópolgár döntheti el, hogy kik legyenek az Európai Parlament tagjai a következő öt évben.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×