eur:
389.72
usd:
363.66
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
balaton télen
Nyitókép: Anna Rostova/Getty Images

Csak ilyenkor látható madaras felvételritkaság készült a Balatonnál - videó

Óramű pontossággal jött a jégmadár.

Szuperközeli és lassított videó készült a Kis-Balatonnál arról, ahogy a jégmadár a víz alatt halra vadászik, majd a zsákmánnyal a csőrében elrepül. A profi filmesek most megmutatják hogyan vették fel a gyönyörű pillanatot – írja a likebalaton.hu.

Az elsősorban természet-, és tudományos ismeretterjesztő filmek készítésével foglalkozó Filmdzsungel Stúdió alkotói közösségi oldalukon árulták el, hogyan sikerült lefilmezni a jégmadarat, ahogyan a víz alatt halra vadászik. A videóban láthatjuk, amint egy speciális, T-alakú akváriumot helyeznek a Zala-folyóba. A T-forma „szárában” helyezkedik el a kamera, melynek optikája az üvegen keresztül akadálytalanul fel tudja venni a rá merőlegesen lévő akváriumban történő eseményeket.

Az alkotók beszámolója szerint hosszú idő óta álmodoztak róla, hogy – igazi természetfilmesek módjára – lassított felvételeket készítsenek a jégmadárról. És természetesen a víz alatt is látni szerették volna sikeres halászatot. Egy hideg, januári napon sikerült megvalósítanunk ezt az álmot. A jégmadár 20 percenként megjelent, a szokásos faágára ült, onnan figyelte az alatta úszkáló kis halakat, és a tökéletes pillanatban lecsapott.

A stáb egy távolabbi kunyhóból irányította a kamerát.

Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×