eur:
392.8
usd:
369.13
bux:
67289.07
2024. április 13. szombat Ida
balaton télen
Nyitókép: Anna Rostova/Getty Images

Csak ilyenkor látható madaras felvételritkaság készült a Balatonnál - videó

Óramű pontossággal jött a jégmadár.

Szuperközeli és lassított videó készült a Kis-Balatonnál arról, ahogy a jégmadár a víz alatt halra vadászik, majd a zsákmánnyal a csőrében elrepül. A profi filmesek most megmutatják hogyan vették fel a gyönyörű pillanatot – írja a likebalaton.hu.

Az elsősorban természet-, és tudományos ismeretterjesztő filmek készítésével foglalkozó Filmdzsungel Stúdió alkotói közösségi oldalukon árulták el, hogyan sikerült lefilmezni a jégmadarat, ahogyan a víz alatt halra vadászik. A videóban láthatjuk, amint egy speciális, T-alakú akváriumot helyeznek a Zala-folyóba. A T-forma „szárában” helyezkedik el a kamera, melynek optikája az üvegen keresztül akadálytalanul fel tudja venni a rá merőlegesen lévő akváriumban történő eseményeket.

Az alkotók beszámolója szerint hosszú idő óta álmodoztak róla, hogy – igazi természetfilmesek módjára – lassított felvételeket készítsenek a jégmadárról. És természetesen a víz alatt is látni szerették volna sikeres halászatot. Egy hideg, januári napon sikerült megvalósítanunk ezt az álmot. A jégmadár 20 percenként megjelent, a szokásos faágára ült, onnan figyelte az alatta úszkáló kis halakat, és a tökéletes pillanatban lecsapott.

A stáb egy távolabbi kunyhóból irányította a kamerát.

Címlapról ajánljuk
Ennyi kvótája van már a magyar sportolóknak Párizsra

Ennyi kvótája van már a magyar sportolóknak Párizsra

Burián Kata olimpiai szintes idővel nyert 200 méter háton pénteken az úszók országos bajnokságán, így Magyarország már 131 kvótával vagy részvételhez szükséges szinttel rendelkezik a nyári játékokra. Reális számítások szerint a sportolói küldöttség létszáma megközelíti vagy akár meg is haladhatja a tokióit (173)
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.15. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×