eur:
391.3
usd:
366.73
bux:
68142.02
2024. április 30. kedd Katalin, Kitti
Nyitókép: Unsplash.com

Több tízmillió ügyfél személyes adata került veszélybe

Kibertámadás áldozata volt a népszerű ruházati márkákat tulajdonló VF Corporationt 2023 végén, az egyik ismert csoport már magára is vállalta az akciót.

Hackertámadás érte a Vans, a Supreme és a The North Face márkák tulajdonosát, a VF Corporationt decemberben – a támadás során 35,5 millió ügyfél adatait szerezték meg a rosszindulatú felek – számolt be a Hvg.hu a TechCrunch-ot idézve.

A cég csütörtökön jelentette az adatszivárgást a szabályozóknak egy beadványban. Ebben nem részletezte a vállalat, hogy miféle adatokat loptak el a bűnözők, vagy hogy egyáltalán tudják-e, miféle személyes adatokat kaparintottak meg.

Ugyanakkor a VF Corporation tájékoztatása szerint nem tárolnak például bankszámla információkat, kártyaadatokat, és arra sincs bizonyítékuk, hogy a felhasználók jelszavai illetéktelen kezekbe kerültek volna.

A korábbi közlések alapján zsarolóvírusos (ransomware) támadásra lehet gyanakodni, melyet erősít az is, hogy az ilyesmire szakosodott ALPHV / BlackCat néven ismert csoport magára vállalta az esetet – olvasható.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×