eur:
389.33
usd:
362.71
bux:
68123.99
2024. május 3. péntek Irma, Tímea
LOS ANGELES, CALIFORNIA - SEPTEMBER 22: New Apple iPhone 15 models are displayed in the Apple The Grove store on the phone’s worldwide release day on September 22, 2023 in Los Angeles, California.  The four new iPhone handsets feature a titanium frame, 48 megapixel main camera, and a USB-C charging cable.  (Photo by Mario Tama/Getty Images)
Nyitókép: Mario Tama/Getty Images

Az Apple negy beismerése: nincs minden rendben az új iPhone-okkal

Már dolgoznak a megoldáson.

Szeptember 12-én mutatta be az Apple a legújabb okostelefonjait; az iPhone 15-ös család tagjai bő másfél héttel később kerültek a boltok polcaira. Ahogy arról az Infostart is beszámolt, az első tapasztalatok aggasztó problémára mutattak rá: a készülékek mindennapos használat mellett is hajlamosak a túlmelegedésre.

Kiderült, hogy a forró probléma – aminél a telefon akár 46 Celcius-fokra is hevülhet – mind a négy telefonmodellt érinti.

A vállalat, elismertbe a jelenséget, azt közölte, hogy egy szoftveres probléma okozza a felmelegedést – jelentette az AP hírügynökség, amit a Hvg.hu szemlézett. A cupertinói cég arra is felhívta a figyelmet, hogy a túlmelegedésnek semmi köze az iPhone 15 Pro modelleken használt új titánházhoz, és a Lightning portot felváltó új USB-C port sem okolható a gondért.

Mint olvasható, a hiba kiküszöbölése érdekében az Apple most az iOS 17 (újabb) frissítésén dolgozik. A Meta a múlt hét elején jelentette be, hogy változtatásokat hajt végre az alkalmazása szoftverén, hogy megakadályozza a problémát. Szintén frissítések készülnek az Asphalt 9 videojátékhoz és az Uber szolgáltatáshoz.

Azt egyelőre nem tudni, mikor érkezik a túlmelegedési problémát megoldó frissítés, mindenesetre az Apple azt is leszögezte, hogy az eszközök magas hőmérséklete nem jelent olyan biztonsági problémát, ami miatt ne lehetne használni az iPhone 15-öket.

A magyar hírportál emlékeztet, hogy amióta az Apple szeptember 18-án kiadta az iOS 17-et, már két hibajavítás is érkezett a rendszerhez.

Címlapról ajánljuk
Mikor lesz végeredmény? Hány képviselőt küldhetünk Brüsszelbe? – minden, amit tudni kell az EP-választásról

Mikor lesz végeredmény? Hány képviselőt küldhetünk Brüsszelbe? – minden, amit tudni kell az EP-választásról

Olaszországban csak 23 órakor zárnak majd be szavazókörök a június 9-ei európai parlamenti választáson, ezért addig egyetlen országban – így Magyarországon – sem hozzák nyilvánosságra a voksolás hivatalos eredményét. Június 6. és 9. között összesen 370 millió európai választópolgár döntheti el, hogy kik legyenek az Európai Parlament tagjai a következő öt évben.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×