eur:
380.81
usd:
353.8
bux:
58669.83
2023. december 9. szombat Natália
Új iPhone 15-ös telefonok egy pekingi Apple-üzletben 2023. szeptember 22-én. Az Apple amerikai számítástechnikai cég ezen a napon megkezdi az az új iPhone 15-ös modellek (Plus, Pro és Pro Max) árusítását világszerte.
Nyitókép: MTI/EPA/Mark R. Cristino

Forró a helyzet az új iPhone-ok körül

Megszaporodtak a panaszok az Apple legújabb okostelefonja kapcsán

A Bloomberg cikke szerint az Apple iPhone 15 Pro és Pro Max felhasználók közül többen is arra panaszkodnak, hogy az új készülékek túlságosan felforrósodnak használat vagy töltés közben – írja a Portfolio. A panaszáradat az Apple online fórumait és a közösségi oldalakat árasztotta el.

A vásárlók szerint a telefon hátoldala vagy oldala játék, illetve telefonhívás vagy FaceTime-videochatelés közben forróvá válik. Egyes felhasználóknál a probléma még szembetűnőbb, amikor a készüléket töltéshez csatlakoztatják.

Az Apple technikai támogatásért felelős munkatársai a problémák fogadásakor állítólag egy korábbi tájékoztatót ajánlottak az ügyfelek figyelmébe, ami arról szól, hogyan kell kezelni a túl melegnek vagy hűvösnek érzett iPhone-okat. A közlemény szerint

a túlmelegedés intenzív alkalmazások használatakor, töltéskor vagy egy új készülék első alkalommal történő beállításakor fordulhat elő.

Az, hogy a készülékek felmelegednek, nem szokatlan jelenség, amit a modern eszközök teljesítményét biztosító, felturbózott processzorok okoznak rendszerint. A kérdés ezúttal az, hogy a túlmelegedés túlmutat-e azon a határon, amit a fogyasztók elfogadhatónak tartanak. Az iPhone 15 Pro és Pro Max új A17-es chipet tartalmaz, erősebb grafikus motorral. Ez a komponens – ami a játékteljesítmény javítását hivatott elősegíteni – hozzájárulhat a jelenséghez.

A cikk szerint a problémát az iPhone konfigurációja is okozhatja vagy súlyosbíthatja. Amikor a felhasználók új telefont kapnak, az összes alkalmazás, adat és fénykép újbóli letöltése az iCloudból hosszú és processzorigényes folyamat lehet. Egyes felhasználók szerint a problémát bizonyos, a háttérben futó alkalmazások, például az Instagram vagy az Uber appja is kiválthatják.

Címlapról ajánljuk

Hamarosan lépni kell a Balaton ügyében

A folyamatos esők hatására már 109 centis a Balaton. A szabályozás szerint télen 110 centi lehet a maximum. Annak jártunk utána, lesz-e karácsonyi vízleeresztés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2023.12.11. hétfő, 18:00
Bendarzsevszkij Anton
az Oeconomus Gazdaságkutató Alapítvány szakmai igazgatója, a posztszovjet térség szakértője
Nem teszik zsebre az autósok azt, ami januárban vár rájuk - Mégis mi állhat a háttérben?

Nem teszik zsebre az autósok azt, ami januárban vár rájuk - Mégis mi állhat a háttérben?

Akkorát gyengült a forint az euróval szemben az elmúlt években, hogy a hazai üzemanyagokra meghatározott jövedéki adóterhek mértéke az EU-s minimumszint alá csökkent. A kötelezettségszegési eljárás elkerülése érdekében tehát szükség volt az adó növelésére, a kormány azonban jelentősen "túlbiztosítva" magát, egészen a 420 forintos euró-árfolyamig elegendő jövedéki adót határozott meg, ami január elsejétől élesedik. Ennek hatására vélhetően messze a legmagasabb benzin-és dízelárakkal találkozhatnak majd a magyar autósok a régióban - de mégis milyen logika állhat a kormány döntése mögött? Többek között erre keressük a választ elemzésünkben.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×