eur:
389.65
usd:
362.8
bux:
67987.83
2024. május 3. péntek Irma, Tímea
Új iPhone 15-ös telefonok egy pekingi Apple-üzletben 2023. szeptember 22-én. Az Apple amerikai számítástechnikai cég ezen a napon megkezdi az az új iPhone 15-ös modellek (Plus, Pro és Pro Max) árusítását világszerte.
Nyitókép: MTI/EPA/Mark R. Cristino

Forró a helyzet az új iPhone-ok körül

Megszaporodtak a panaszok az Apple legújabb okostelefonja kapcsán

A Bloomberg cikke szerint az Apple iPhone 15 Pro és Pro Max felhasználók közül többen is arra panaszkodnak, hogy az új készülékek túlságosan felforrósodnak használat vagy töltés közben – írja a Portfolio. A panaszáradat az Apple online fórumait és a közösségi oldalakat árasztotta el.

A vásárlók szerint a telefon hátoldala vagy oldala játék, illetve telefonhívás vagy FaceTime-videochatelés közben forróvá válik. Egyes felhasználóknál a probléma még szembetűnőbb, amikor a készüléket töltéshez csatlakoztatják.

Az Apple technikai támogatásért felelős munkatársai a problémák fogadásakor állítólag egy korábbi tájékoztatót ajánlottak az ügyfelek figyelmébe, ami arról szól, hogyan kell kezelni a túl melegnek vagy hűvösnek érzett iPhone-okat. A közlemény szerint

a túlmelegedés intenzív alkalmazások használatakor, töltéskor vagy egy új készülék első alkalommal történő beállításakor fordulhat elő.

Az, hogy a készülékek felmelegednek, nem szokatlan jelenség, amit a modern eszközök teljesítményét biztosító, felturbózott processzorok okoznak rendszerint. A kérdés ezúttal az, hogy a túlmelegedés túlmutat-e azon a határon, amit a fogyasztók elfogadhatónak tartanak. Az iPhone 15 Pro és Pro Max új A17-es chipet tartalmaz, erősebb grafikus motorral. Ez a komponens – ami a játékteljesítmény javítását hivatott elősegíteni – hozzájárulhat a jelenséghez.

A cikk szerint a problémát az iPhone konfigurációja is okozhatja vagy súlyosbíthatja. Amikor a felhasználók új telefont kapnak, az összes alkalmazás, adat és fénykép újbóli letöltése az iCloudból hosszú és processzorigényes folyamat lehet. Egyes felhasználók szerint a problémát bizonyos, a háttérben futó alkalmazások, például az Instagram vagy az Uber appja is kiválthatják.

Címlapról ajánljuk

Biztosra veszik: orosz ügynökök robbantottak Csehországban

A cseh Szervezett Bűnözés Elleni Központ vizsgálata megerősítette, hogy a vrběticei lőszerraktárak elleni, közel tíz évvel ezelőtti robbantás mögött az orosz katonai titkosszolgálat, a GRU állt. A külföldi kémek célja a fegyverek és lőszerek eljuttatásának megakadályozása volt olyan területekre, ahol az orosz hadsereg katonái tevékenykednek.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×