eur:
392.51
usd:
366.12
bux:
66839.2
2024. április 26. péntek Ervin
Nyitókép: Unsplash.com

Óriási változásra készülhetnek a gmailesek

A Google Workspace irodai programcsomag szolgáltatásaiban is megjelenik a ChatGPT-re hasonlító mesterséges intelligencia, mely akár néhány parancs alapján képes lesz komplett szövegeket generálni.

Az OpenAI által fejlesztett ChatGPT a tavaly novemberi kiadása óta óriási népszerűségre tett szert. A mesterséges intelligenciával (MI) dolgozó chatbot technológiájában rejlő lehetőségeket felismerve már a Microsoft is beépítette annak tudását a Bing keresőbe.

Nem tétlenkedik azonban a keresőpiacot jelenleg uraló Google sem – az MI-alapú keresőjüket Bard néven mutatták be, ám arról mai napig nincsenek hírek, hogy az mikor kerül majd nyilvánosságra – miközben a Bing a jelek szerint már bárki számára hozzáférhető. Az MI-verseny tehát zajlik, és hamarosan teljesen átalakíthatja azt, ahogyan jelenleg a keresőkről gondolkodunk – írja a Hvg.hu.

A keresők mellett azonban a különböző szolgáltatásokban is megjelenhet majd az MI, például az irodai programokban – a Microsoft a jelek szerint már dolgozik ezen.

A Google friss bejelentése szerint nem marad ki az MI az ő irodai programcsomagjukból, a Workspace-ből sem. Mint a BGR beszámolójából kiderül, több programba is elhozzák annak tudását, ami alól a Gmail levelező sem lesz kivétel.

Az újdonság segítségével a felhasználók konkrétan tartalmakat, egész szövegeket hozhatnak létre – például a Dokumentumokban egy egész szöveget megír az MI néhány parancsból, amit aztán lehet szerkeszteni és módosítani tetszés szerint. Sőt, az MI velünk tud majd ötletelni valamin, valamint korrigálni és átfogalmazni és képes lesz dolgokat.

A Diák alkalmazás sem marad ki: az MI egészen konkrétan képeket, hanganyagokat és videókat is képes lesz majd generálni a prezentációhoz.

A Gmailben pedig tud majd piszkozatokat, összegzéseket és válaszokat generálni az MI – teszik hozzá.

Az egyelőre még nem nevesített MI-funkciók pillanatnyilag csak néhány tesztelőnél érhetőek el, első körben angol nyelven, Amerikában – ám ezt folyamatosan terjesztik majd ki a tervek szerint.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×