eur:
368.08
usd:
344.34
bux:
48287.25
2023. június 6. kedd Cintia, Norbert
Nyitókép: Google

Elképsztően okos lett a Google fordító

A program online változata már a képeken lévő szöveget is képes lefordítani.

Emellett a fordító a jövőben jobban odafigyel a fordítandó szöveg kontextusára – egy többjelentésű szónál a szövegkörnyezet alapján találja majd ki a program, hogy melyik a megfelelő - írja a hvg.hu az Engadget cikke nyomán.

Google Lens kiterjesztett valóság-technológiája áll a fordító újdonsága mögött, ami már 2015 óta képes az okostelefonok kameráját használva vizuális fordítást végezni a való világban látható feliratok esetében, ha a mobilalkalmazást használjuk. Hasznos funkcióról van szó,

az ismeretlen táblák, feliratok így könnyedén lefordíthatóak a kívánt nyelvre.

A webes Google Fordítóban most megjelent új funkciót a felső sávban, a Képek menüpontra kattintva lehet előhívni, itt lehet tallózni a szöveget tartalmazó képfájlt. Feltöltés után megjelenik a lefordított szöveg a képen, amit ki lehet másolni, letölteni vagy törölni.

Címlapról ajánljuk
AKTUÁLIS
VIDEÓ
Kivárás az amerikai tőzsdéken is

Kivárás az amerikai tőzsdéken is

Tegnap egy mérsékeltebb hangulatromlás volt megfigyelhető a tőzsdéken, a nap végére Európa és az USA is lefordult. Utóbbiban részben az is szerepet játszott, hogy az Apple a napon belüli történelmi csúcs után esni kezdett, miután a cég bemutatta új AR-headsetjét, amelynek ára 3500 dollár - magasabb, mint amire sokan számítottak. Ezt követően ma az ázsiai tőzsdéken vegyes mozgásokat láttunk, és Európában is folytatódnak a bizonytalan mozgások, így csak minimális elmozdulásokat látni. Ugyanez mondható el az Egyesült Államokról is, ahol a kezdeti esést később mérsékelt emelkedés váltotta fel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×