eur:
392.73
usd:
373.46
bux:
56017.78
2023. szeptember 28. csütörtök Vencel
Nyitókép: Unsplash.com

Csúnyán elszámolta magát a Samsung

Nem viszik a mobiltelefonokat, 50 millió készülék vár már vevőre, de visszaesett a kereslet.

A Samsung túlbecsülhette az okostelefonok iránti globális keresletet, ugyanis az "egészségesnél" jóval több készüléke ragadt bent a forgalmazóknál. A TheElec szakportál úgy tudja, hogy 50 millió eszközről van szó, amelyek zöme a középkategóriás Galaxy A széria tagja – írja a napi.hu.

A Samsung idén 270 millió okostelefont szeretett volna kiszállítani, az 50 milliós készlet pedig ennek a 18 százaléka, normális esetben a készletek aránya nem lehetne több 10 százaléknál. A cég igen agresszív, 334 milliós termelési célt tűzött ki maga elé, a tervezés olyan tényezők miatt csúszott félre, mint a háború, a magas nyersanyagárak és az újabb kínai járványzár.

A Samsung várhatóan csak árengedményekkel tudja majd telefonjait értékesíteni.

A megfizethető árú Samsung készülékek iránti gyenge kereslet arra is utalhat, hogy ha a kisebb pénzű emberek váltanak is készüléket, akkor a jobb ár-érték arányú kínai gyártók felé fordulnak.

A Samsung Galaxy A széria messze a legnépszerűbb készülékcsalád a cégnél, 2021-ben ezek adták az eladások több mint felét.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2023.09.28. csütörtök, 18:00
Áder János
volt köztársasági elnök, a Kék Bolygó Klímavédelmi Alapítvány kuratóriumi elnöke
Ugrik az OTP a nyitás után

Ugrik az OTP a nyitás után

Ázsiában felemás hangulatban telt a kereskedés ma reggel, ezt követően Európában a mérsékelt optimizmus jegyében indult a nap a tőzsdéken. A határidős részvényindexek jelenlegi állása szerint pedig Amerikában is kisebb pluszban nyithatnak a vezető részvényindexek. Gazdasági információk tekintetében nem számítunk ma olyan adatközlésre idehaza, ami a magyar piacon komolyabb hatást fejthetne ki - esetleg az ipari termelői árak alakulása lehet érdekes -, inkább a nemzetközi folyamatokra figyelhetnek majd a befektetők. Fontos lehet majd például a német infláció alakulása, miközben az amerikai felülvizsgált GDP-adat már aligha tartogat majd meglepetést.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×