eur:
393.12
usd:
367.3
bux:
0
2024. április 24. szerda György
Az ENSZ Egészségügyi Világszervezetének (WHO) logója az intézmény genfi székhelyénél 2020. április 15-én. Donald Trump amerikai elnök bejelentette Washingtonban április 14-én, hogy leállítja a WHO-nak nyújtott amerikai pénzügyi hozzájárulást, mert szerinte a szervezet nem megfelelően reagált a koronavírus-járványra.
Nyitókép: MTI/AP/Keystone/Martial Trezzina

Fontosnak tűnő bejelentést tett a WHO

Február óta a legkevesebb új koronavírus-fertőzött van világszerte egy hét alatt.

Tizenkét százalékkal csökkent múlt héten az előző héthez képest az újonnan regisztrált koronavírus-fertőzöttek száma globálisan; több mint 2,6 millió újabb fertőzöttet jegyeztek fel, a legkevesebbet egy hét alatt február óta - derül ki az Egészségügyi Világszervezet (WHO) legfrissebb járványügyi jelentéséből.

Csaknem minden térségben csökkent a fertőzöttek száma, kivéve Afrikát, ahol június 7. és 13. között 44 százalékkal nőtt a feljegyzett koronavírus-fertőzöttek, és 20 százalékkal a fertőzés következtében életüket vesztők száma heti összevetésben. Ez a harmadik egymást követő hét, hogy az afrikai térségben jelentős növekedésről számolnak be a fertőzöttek számát tekintve.

A koronavírus-halálesetek globális száma a múlt héten továbbra is nagy volt, több mint 72 ezren vesztették életüket a fertőzés következtében, mindazonáltal ez két százalékkal kevesebb volt a megelőző héten regisztrált halálesetekhez képest.

A WHO szerint a legnagyobb csökkenést az újabb fertőzöttek számát tekintve a délkelet-ázsiai térségben (27 százalék) jegyezték fel. Ezt követi Európa 13 százalékos, majd a kelet-ázsiai térség 10 százalékos csökkenéssel. A közel-keleti térségben ötszázalékos, az amerikai térségben négyszázalékos csökkenésről számoltak be.

Az elmúlt héten a legtöbb új fertőzöttet Indiában (630 ezer, 31 százalékos növekedés), majd Brazíliában (454 ezer), Kolumbiában (176 ezer) és az Egyesült Államokban (105 ezer, hatszázalékos növekedés) jegyezték fel.

Tedrosz Adhanom Gebrejeszusz, a WHO főigazgatója figyelmeztetett: bár a járvány a csökkenés jeleit kezdi mutatni, a halálozási arány pedig az egymást követő hatodik héten csökkent, továbbra is

sok országnak okoz nehézséget, hogy vakcinákhoz jusson, egészségügyi rendszerek omlanak össze az újabb variánsok terjedése közben.

A WHO szerint eddig immár több mint 2,3 milliárd adag védőoltást adtak be a világon a SARS-CoV-2 koronavírus okozta betegség (Covid-19) ellen.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk
Már a választók egyharmada sem szavazna a német koalícióra

Már a választók egyharmada sem szavazna a német koalícióra

Eddig sem szárnyalt a német koalíció az elmúlt egy évben végzett felmérések szerint, de most tovább csökkent a kormánypártok támogatottsága. A romló gazdasági helyzet és az ezzel kapcsolatos heves koalíciós viták szinte napról napra ássák alá a kormány népszerűségét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
Átszakadt az ukrajnai frontvonal, Harkiv elleni offenzíva készül - Híreink az ukrajnai háborúról szerdán

Átszakadt az ukrajnai frontvonal, Harkiv elleni offenzíva készül - Híreink az ukrajnai háborúról szerdán

Átszakadt a frontvonal az Ocseretine-Sztyepove szektorban, lehet, hogy az oroszoknak be se kell venniük Vuhledárt, hanem egyszerűen megkerülik. Az Egyesült Államok 1 milliárd dollár értékű, azonnali fegyvertranszfert készített elő Ukrajnának, a csomag már csak a szenátus, illetve az elnök aláírására vár. Ukrán és amerikai források szerint az orosz nyári offenzíva egyik fő célja Harkiv elfoglalása lesz. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború eseményeivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×