eur:
394.09
usd:
365.69
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
Nyitókép: AstraZeneca PLC

Már készülőben a mutációk elleni vakcinák új generációja

Az AstraZeneca és az Oxfordi Egyetem ősszel kezdheti gyártani a koronavírus elleni vakcinák következő generációját, amely már a különböző mutációk ellen is védelmet nyújt – mondta a gyógyszercég fejlesztési vezetője szerdán a Reuters tudósítása szerint.

Mene Pangalos arról beszélt, hogy jelenleg is megfeszített munkát folytatnak annak érdekében, hogy a lehető leghamarabb elkezdjék gyártani a második generációs vakcinát, melyhez további klinikai vizsgálatok is kellenek. Ugyanakkor szerinte ősszel elindulhat a gyártás – írta szemléjében a Portfolio.

Andrew Pollard, a vakcinákat fejlesztő csapat vezetője szerint közel járnak ahhoz, hogy további információjuk legyen a jelenlegi vakcina hatásairól az idősebbekre. Elmondása szerint biztosak abban, hogy a mostani oltóanyag védelmet nyújt a brit variánssal szemben is.

Az új vírusvariánsokkal szembeni módosított, hatékonyabb vakcina tervezése "nagyon-nagyon gyorsan" végbemehet, mivel gyakorlatilag csak a tüskefehérjéhez kapcsolódó genetikai változtatásokat kell elvégezni. Ezután indulhat a gyártás, majd egy kis kiterjedésű hatásvizsgálati munka, vagyis a teljes folyamat nagyon rövid időt vesz igénybe, és őszre mindenképpen alkalmazásra készen állhat az új oltóanyag - mondta az Oxfordi Egyetem vezető szakértője.

Az MTI tudósítása szerint az online fórumként megtartott tájékoztatón elhangzott az is, hogy a gyógyszeripari csoport és az angliai egyetem közös fejlesztésű vakcinája az előzetes vizsgálati eredmények alapján teljes védelmet nyújt a kórházi kezelést igénylő súlyos megbetegedések kialakulása, illetve a halálozás kockázata ellen.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
Külső segítséggel pörgetnék fel az ukrán fegyvergyártást, Oroszország elleni háborúhoz fegyverkezik a NATO-tagállam – Háborús híreink pénteken

Külső segítséggel pörgetnék fel az ukrán fegyvergyártást, Oroszország elleni háborúhoz fegyverkezik a NATO-tagállam – Háborús híreink pénteken

Kijevnek több fegyverre van szükség, Lengyelország és Ukrajna ezért azt tervezi, hogy közös fegyvergyártó vállalatokat létesítenek a két ország területén - jelentette be Denisz Smihal ukrán kormányfő csütörtökön Varsóban, a lengyel hivatali partnerével közös sajtóértekezleten. Martin Herem, az észt fegyveres erők főparancsnoka bejelentette, országának két év alatt meg kell kétszereznie a védelemre fordított összegeket, hogy elegendő lőszert halmozhasson fel ahhoz, hogy döntő vereséget mérjen egy orosz inváziós erőre – írja a Reuters. Cikkünk folyamatosan frissül.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×