INFORÁDIÓ 
2020. június 4. csütörtök
Bulcsú

youtube

netflix

internet

szélessáv

koronavírus

Kéréssel fordul az unió a Netflix-hez és a YouTube-hoz

Kéréssel fordul az unió a Netflix-hez és a YouTube-hoz

Infostart

A járvány miatt megnövekedett adatforgalom miatt komoly terhelésnek lesz kitéve az internetes infrastruktúra – vélik az uniós szakpolitikusok.

Már az Európai Unió néhány politikusa is attól tart, hogy a járvány miatt megnövekedett igényeket nem lesz képes kiszolgálni az internetes infrastruktúra, ezért mielőbbi lassítást tartanak szükségesnek. A Hvg.hu a Financial Times-ra hivatkozva azt írja: egy konkrét cselekvési terv kertében azt kérik a Netfixtől és a YouTube-tól, hogy átmeneti jelleggel korlátozzák az adatforgalmukat.

A digitális politikáért felelős biztos szerint segítene, ha az említett két szolgáltató a HD helyett rosszabb minőségben sugározná a tartalmait. Thierry Breton

félőnek tartja ugyanis, hogy a folyamatos terheléstől a szélessávot biztosító rendszerek idővel összeomlanak.

A Netflix részéről megértően nyilatkoztak, és bár konkrét lépéseket nem említettek, ígéretük szerint utánanéznek, hogy mivel lehetne könnyíteni a terhelésen. A YouTube egyelőre nem reagált.

A portál megjegyzi, érdemes ugyanakkor a felhasználók szemszögéből is megvizsgálni a kérdést, amire egyébként az EU-s szakpolitikusok is kitértek.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Nyitókép: Pexels
A címlapról ajánljuk

INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018