eur:
393.33
usd:
367.5
bux:
65939.26
2024. április 23. kedd Béla
Nyitókép: Pexels

Kéréssel fordul az unió a Netflix-hez és a YouTube-hoz

A járvány miatt megnövekedett adatforgalom miatt komoly terhelésnek lesz kitéve az internetes infrastruktúra – vélik az uniós szakpolitikusok.

Már az Európai Unió néhány politikusa is attól tart, hogy a járvány miatt megnövekedett igényeket nem lesz képes kiszolgálni az internetes infrastruktúra, ezért mielőbbi lassítást tartanak szükségesnek. A Hvg.hu a Financial Times-ra hivatkozva azt írja: egy konkrét cselekvési terv kertében azt kérik a Netfixtől és a YouTube-tól, hogy átmeneti jelleggel korlátozzák az adatforgalmukat.

A digitális politikáért felelős biztos szerint segítene, ha az említett két szolgáltató a HD helyett rosszabb minőségben sugározná a tartalmait. Thierry Breton

félőnek tartja ugyanis, hogy a folyamatos terheléstől a szélessávot biztosító rendszerek idővel összeomlanak.

A Netflix részéről megértően nyilatkoztak, és bár konkrét lépéseket nem említettek, ígéretük szerint utánanéznek, hogy mivel lehetne könnyíteni a terhelésen. A YouTube egyelőre nem reagált.

A portál megjegyzi, érdemes ugyanakkor a felhasználók szemszögéből is megvizsgálni a kérdést, amire egyébként az EU-s szakpolitikusok is kitértek.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk
A lengyel álláspont egyértelmű: Oroszországnak stratégiai vereséget kell szenvednie Ukrajnában
szakértők az Arénában

A lengyel álláspont egyértelmű: Oroszországnak stratégiai vereséget kell szenvednie Ukrajnában

A lengyelországi önkormányzati választások után mindkét politikai oldal győztesnek vallhatja magát – derült ki az InfoRádió Aréna című műsorában, amelynek Mitrovits Miklós történész és Dobrowiecki Péter, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője, két Lengyelország-szakértő volt a vendége. A beszélgetésben szó esett Donald Tusk Európa-politikájáról és Jaroslaw Kaczynski utódlásának kérdéséről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×