eur:
394.03
usd:
368.9
bux:
66376.55
2024. április 24. szerda György

Egy nálunk is termő gyomnövény jelentheti a jövőt az abroncsgyártóknak

A Continental német technológiai vállalat háza táján egyre hangsúlyosabb szerephez jut a biztonságos kerékpározás és a fenntartható fejlődés megteremtése. A Tour de France idei főtámogatója bejelentette, hogy hamarosan bemutatja a világ első, pitypangból készülő kerékpár gumiabroncsát.

„Az Urban Taraxagum sport- és versenybiciklik számára egyaránt elérhető lesz a népszerű 32-622-es méretben. A természetes alapanyagból készülő gumiabroncs korlátozott számú sorozatgyártása idén, a Tour de France verseny alatt kezdődhet meg Németországban” – hívta fel a figyelmet az autoszektor.hu tudósítása szerint Musztrai Ferenc, a Continental Hungaria marketingvezetője.

A gumiabroncs a Continental tavaly decemberben átadott Anklam-i kutatás- és fejlesztési központjából érkezik, ahol a német technológiai vállalat további teszteket végez a pitypang termesztésével és feldolgozásával kapcsolatban, hogy a személyautó-, haszonjármű- és kerékpárabroncsok terén lehetővé váljon a kaucsukfa nedvének helyettesítése a gyermekláncfűjével.

„A Vectran defektvédelemmel ellátott Urban Taraxagum egy kényelmes sportabroncs, amely szakít az abroncsgyártás során alkalmazott hagyományokkal” – emelte ki a Continental Hungaria marketingvezetője. Emlékeztetett: az újfajta gumiabronccsal szintet léphetnek a Continental kerékpárabroncsai, amelyek egytől-egyig kézzel készülnek Németországban. Az Urban Taraxagum Németországban korlátozott számban lesz elérhető.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×