eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 19. vasárnap Ivó, Milán

Ez volt a legforróbb július

A feljegyzések kezdete óta a legforróbb júliust regisztrálták az ausztrál télben az ötödik kontinens északi részén, ahol számos térségben 3-4,5 Celsius-fokkal volt magasabb az átlaghőmérséklet - közölte kedden a nemzeti meteorológiai szolgálat.

Az Északi Terület több mint száz éve a legforróbb júliusát élte, a térség fővárosában, Darwinban csupán hat olyan éjszaka volt, amikor a hőmérsékleti minimum 20 Celsius-fok alatt volt. Darwinban általában több mint 18 ilyen júliusi éjszakát jegyeztek fel korábban - magyarázta Greg Browning meteorológus, hozzátéve, hogy a terület más térségeiben még melegebb volt.

Browning az ABC televíziónak elmondta, hogy az Északi Területen az elmúlt hat hónapban az átlagosnál magasabb hőmérsékleteket mértek annak ellenére, hogy az El Nino jelenség már tavaly véget ért.

"Nem egy El Nino utáni meleg évről van szó, jelenleg egy semleges időjárási állapot van, de nagyon magas hőmérsékletekkel. Nehéz megmondani, hogy ez lesz-e az új normális időjárás, vagy csak egy időleges eltérésről van szó" - tette hozzá.

Browning szerint egész Ausztráliában 2017-ben számos rekordmagas időjárási adatot jegyeztek fel, ami a globális felmelegedés számlájára írható.

Címlapról ajánljuk
Minden bejelentés számít a gyermekek online bántalmazása elleni harcban

Minden bejelentés számít a gyermekek online bántalmazása elleni harcban

A szabályozás területén megindult fejlődés Európa és Magyarország számára is kiemelten fontos, csak ez teremti meg a lehetőséget a gyermekek szexuális kizsákmányolásának feltárásához, és teszi lehetővé a gyermekek védelmét az online térben – mondta Varga Árpád, az NMHH gyermekvédelmi főosztályának elemzője.

Szuperhatalmak versengenek egymással azért, ami egyre keresettebb az egész világon

Rengetegféle chipet gyártanak világszerte, amelyek még inkább kompatibilisebbek azokkal a felhasználási területekkel, ahol félvezetőket használnak – mondta az InfoRádióban a chipek jelentőségéről és egyre hangsúlyosabb szerepéről elemzést író Tasnádi Zsombor. Arról is beszélt, hogy a legmodernebb chipeket a hadiipar is beveti, rakétarendszerek vezérléséhez használják.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×