eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 4. szombat Flórián, Mónika
Itt a repülő autó

Itt a repülő autó

Kiállították Monacóban a több mint 1 millió euróba kerülő repülő autót

A szlovákiai székhelyű AeroMobil a Monacói Hercegségben évente megrendezésre kerülő Top Marques Monaco luxuscikkek kiállításán fedte fel csütörtökön a több mint egymillió euróba kerülő repülő autó dizájnját.

A vállalat szerint az AeroMobil Flying Car már előrendelhető azzal, hogy az első példányokat 2020-ban kiszállíthatják. A könnycsepp formájú, hat méter hosszú és szétnyitott szárnyakkal kilenc méter széles jármű alig három perc alatt képes repülő üzemmódba váltani, míg a szárnyak összecsukhatóak a rendes közúti közlekedéshez.

Az AeroMobil célul tűzte ki, hogy akár 500 egységet is legyártson a kereskedelmi forgalomba kerülő első repülő kocsijából, amely maximálisan 750 kilométeres utat tehet meg két utasával a fedélzetén 260 kilométer/órás utazósebességgel. A repülő autó ára 1,2 millió és 1,5 millió euró között mozog majd.

A repüléshez azonban az autónak repülőtérre, vagy más engedélyezett kifutópályára, míg a tulajdonosoknak a rendes jogosítványon kívül pilótaengedélyre is szükségük lesz - mondta Stefan Vadocz, a vállalat szóvivője. Hozzáfűzte: a szerinte a légi és a közúti közlekedési szabályoknak is megfelelő járművek kiszállítása várhatóan 2020-ban kezdődik.

Mielőtt azonban az úgynevezett repülőautók bevett dologgá válhatnának, egy sor repülésbiztonsági követelménynek kell megfelelniük az emberek félelmeinek eloszlatásához.

Címlapról ajánljuk
Cservák Csaba: a júniusi választás anyagilag is fontos lehet a pártoknak

Cservák Csaba: a júniusi választás anyagilag is fontos lehet a pártoknak

Anyagi szempontból is fontos az ellenzéki pártoknak, hogy jól szerepeljenek az idei európai parlamenti és önkormányzati választáson, mert azzal növelik az esélyüket arra, hogy 2026-ban, az országgyűlési választáson egy százaléknál jobb eredményt érjenek el, és állami támogatásban részesüljenek. Az InfoRádióban Cservák Csaba alkotmányjogász professzor beszélt arról, hogy az állam mikor és miért támogatja a választáson elinduló pártokat.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
Kulcsfontosságú adat jött - Mutatjuk a tőzsdei reakciókat

Kulcsfontosságú adat jött - Mutatjuk a tőzsdei reakciókat

Határozott emelkedéssel zártak tegnap az amerikai tőzsdék, amelyet vegyes mozgások követtek Ázsiában. A tegnapi zárás után jelentett az Apple, amelynek sikerült megverni az elemzői várakozásokat és története legnagyobb sajátrészvény-vásárlását jelentette be, így az iPhone-gyártó árfolyama jelentős pluszban indította a mai napot. Délután fontos munkaerőpiaci adat érkezett az USA-ból, az amerikai foglalkoztatottak létszámának emelkedése messze elmaradt a várakozásoktól, és jócskán csökkent az előző hónaphoz képest áprilisban. A tőzsdék a nap első felében is a pozitív tartományban mozogtak, majd a munkaerőpiaci adat után begyorsult az emelkedés.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×