eur:
389.26
usd:
362.99
bux:
68123.99
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

A kő-papír-olló robot ellen nem lehet nyerni

A japán tudósok által kifejlesztett robot olyan gyors, hogy minden egyes menetet megnyer az emberek ellen a kő-papír-olló játékban, ráadásul észre sem vesszük a csalást.

A robot nem valószínűség alapján jósolja meg, hogy mit kell lépnie, hanem gyorsfelismerést használ, és rendkívül gyorsan reagál. Ráadásul ez a második verzió már a kézmozdulatot is olyan gyorsan reprodukálja, ahogy az emberi kéz elvégzi a mozgást, írja a BBC.

Tulajdonképpen a robot csal, hiszen nem előre kitalált mozdulatot végez el, hanem "csak" reagál az emberi kéz mozdulatára. A másodperc ezredrésze alatt teszi ezt, ami olyan gyors, hogy az emberi szem nem képes észrevenni a csalást.

A robot első változata még 20 másodperc késésben volt az emberi kézhez képest, az új fejlesztés már ugyanolyan gyors.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Szép pluszban zárt Amerika

Szép pluszban zárt Amerika

Vegyes mozgásokat láttunk ma a nemzetközi részvénypiacokon, Európában a befektetők a Fed tegnapi üzeneteit emésztették, miközben tovább dübörgött a gyorsjelentési szezon is, például Európa legnagyobb cége, a gyógyszergyártó Novo Nordisk, valamint a Shell is ma jelentett - mindkét cég megverte az elemzői profitvárakozásokat. A vezető amerikai indexek egy százalék körüli pluszban fejezték be a napot. Ezzel a mai napi izgalmaknak még nincs vége, hiszen az amerikai zárás után jelent majd az Apple is, amely jelenleg a világ második legértékesebb cége a Microsoft után.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×