eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria

Nézzen körül Hitler bunkerében! Soha nem publikált fotók

A szovjetek megpróbálták felrobbantani, de nem bírtak a 4 méter vastag vasbeton falakkal. Hitler itt húzta meg magát a világháború utolsó hónapjaiban: a Führerbunker helye 2006-ig tabunak számított. A Life korábban soha nem közölt fotói segítségével most megnézheti, milyen volt lerombolása előtt a bunker.

Hitler bunkere a korábbi Kelet-Berlin területén, az egykori, hírhedt fal közelében található. Okozott is fejfájást az akkori "biztonságiaknak", nehogy a "Führerbunker" folyosóin keresztül szökjenek át a menekülők nyugatra. A Life korábban nem közölt fényképei segítségével körbejárhatja a bunkert.

Hitler öngyilkosságának helyszínét később lerombolták, a kelet-német vezetés különös ötletéből fakadóan káderlakótelep létesült föléje. Itt lakott például a híres műkorcsolyázó, Katarina Witt is.

A fényképek mellé a Life szokásainak megfelelően közlik a fotográfus naplóbejegyzéseit is, amelyek izgalmas kordokumentumként szolgálnak. A fotós például arról tájékoztatja a szerkesztőséget, hogy az értéktárgyakat a megszálló szovjetek eltávolították. Egy 16. századi itáliai festmény a bunkerben maradt, az nem kellett senkinek.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
500 forint alatti fagyira már nem számíthatunk idén nyáron

500 forint alatti fagyira már nem számíthatunk idén nyáron

Az év második felében tovább nőhetnek a jelenleg 1000-1500 forint közötti süteményárak, miután a csokoládékészítés alapanyagául szolgáló kakaó világpiaci ára rekord szintre nőtt, ami a csokoládé árának 50-60%-os emelkedését is okozhatja. Ami pedig a fagylaltokat illeti, 500 forint alatti gombócárakra idén már nem igazán lehet számítani.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×