eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 19. vasárnap Ivó, Milán

Tíz meglepő adat a szexről

A statisztikák mindig tartogatnak meglepetéseket, legyen szó a méretről, a gyerekek számáról vagy a szexuális úton terjedő betegségekről. A LiveScience összegyűjtött néhányat a legérdekesebb, a szexszel kapcsolatos adatok közül. Ismerje meg őket.

1. Tudja, hányszor vajúdott az a nő, aki a világon a legtöbb gyermeket hozta világra? A XVIII. században élt orosz asszony 69 magzatnak adott életet és 27 alkalommal volt várandós. A nő tizenhatszor szült kettes, hétszer hármas és négyszer négyes ikreket. A legtöbb utódot nemző férfi egy marokkói uralkodó volt, aki a Guinness Rekordok Könyve szerint legalább 342 lány és 525 fiú apja volt.

2. Nem a méret a lényeg - nyugtatják egymást gyakran a férfiak. De vajon tudják-e, mekkora egy átlagos, izgalmi állapotban lévő pénisz mérete? Nos, az Egyesült Államokban normálisnak a 12,7 és 17,8 centiméter közötti hosszt és a 10,2-15,2 centis kerületet nevezik.

3. Nyilván egyetlen ilyen problémával küzdőt sem vigasztal, de az adatok szerint a negyvenes férfiak közel 5, a 65 éveseknek pedig 15-25 százaléka tapasztalt már merevedési zavart.

4. Ön mikor veszítette el a szüzességét? A férfiak átlagosan 16,9 éves korukban szexelnek először, míg a nők egy kicsit később, 17,4 esztendősen kezdenek nemi életet élni.

5. Van az otthonában egy kényelmes szófa? Lehetséges, hogy szüksége lesz rá, a felmérések szerint ugyanis a házaspárok 12 százaléka rendszeresen külön-külön ágyban alszik.

6. Mi a helyzet az orgazmussal? A kutatásokból kiderül, hogy a férfiak 75 százaléka minden egyes aktus során eljut a csúcsra, míg a nőknél ez az arány csak 29 százalék.

7. Került már intim kapcsolatba egy barátjával vagy barátnőjével? Az amerikai egyetemisták kétharmada azt állítja, hogy szerzett már ilyen tapasztalatot. Ennek előnye szerintük az, hogy egyik félnek sem kell elköteleznie magát, és később is megmarad közöttük a jó kapcsolat.

8. Hány partnered volt már - hangozhat el a kérdés egy friss kapcsolatban. Egy felmérés szerint a nők egész életükben átlagosan négyet "fogyasztanak el", míg a férfiak hetet.

9. Szeretne otthon maradni terhessége alatt, ahelyett, hogy munkába járna? Az amerikai kismamák 80 százaléka a 2001 és 2003 közötti adatok szerint szinte az utolsó pillanatig dolgozik a szülés előtt. 1961 és 1965 között még csupán 44 százalékuk járt munkába nagy pocakkal.

10. Talán nem is tudja, mégis valami betegség bujkál a szervezetében: a szexuálisan aktív népesség 50 százaléka élete során egyszer megfertőződik a humán papillomavírussal. Ennek egyik fajtája tehető felelőssé a méhnyakrák kialakulásában is.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×