eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Láng István: a tudós is ember

A tudósok "bogaras" emberek - tartják a laikusok. A Magyar Tudományos Akadémián ma inkább a baglyokhoz hasonlítják őket. "Tudósok és baglyok" címmel ugyanis Láng István klímakutató olyan vidám, szatirikus rendezvényt szervezett, ami alkalmat ad arra, hogy a tudomány emberei önmagukon nevessenek.

Miben hasonlítanak egymásra a tudósok és a baglyok? Mindkét faj képviselői bölcsek, és szeretnek csipkelődni, a tudósok azt sem bánják, ha önmagukon kell nevetniük - mondta a "Tudósok és baglyok" című rendezvény szervezője, Láng István az InfoRádiónak.

Hogyan menjünk kongresszusra? Hogyan szerepeljünk azokon?
Mit jelent a felületesség és a felelősség a tudományban? Egyebek között ezekről a témákról is beszélgetnek az akadémiára meghívott tudósok, akik azt sem rejtik véka alá, hogy nem veszik nagyon komolyan a konferenciákat, de szeretnek szekcióvezetők lenni, hogy azért mégis szerepelhessenek.

S hogy mennyire furcsák a tudomány emberei? Láng István azt hangsúlyozza, hogy a munkájuk a szenvedélyük, s nem ritka, hogy a hétköznapokban nem találják a megfelelő viselkedési formát: a feleségüket két percben, a kutyájukat nyolc percben üdvözlik mikor hazaérnek.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Kitört a kullancspánik Magyarországon: mutatjuk, mire kell figyelni

Kitört a kullancspánik Magyarországon: mutatjuk, mire kell figyelni

Már most nagyon oda kell figyelnie minden túrázónak és kertészkedőnek, mert az enyhe tél miatt a korábbiakhoz képest sokkal több kullanccsal lehet találkozni a kirándulóhelyeken, valamint a kertes házak udvarain is. A Magyar Kullancsszövetség elnöke azt mondta az InfoRádióban, hogy az aranysakálok két, Hyalomma nemzetségbe tartozó kullancsfajt hurcoltak be Európába, amelyek nagyon veszélyesek.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×