eur:
389.45
usd:
364.63
bux:
68057.59
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Expedíció az óriáslények földjére

Több új fajt is felfedezett egy brit kutatócsoport a dél-amerikai Guyana dzsungelében, emellett több impozáns állatot is sikerült fimre venniük, például a nagy anakondát és az óriás tarantulát.

A szakemberek egy BBC-dokumentumfilm forgatásának köszönhetően töltöttek el hat hetet az érintetlen esőerdőben, és előzetes becsléseik szerint két új hal-, egy béka- és több denevérfajt fedeztek fel.

Az expedícióban résztvevő zoológus, George McGavin ugyanakkor hangsúlyozta: a munka könnyebb része az állatok begyűjtése, sokkal több időt vesz majd igénybe a laboratóriumi elemzés, amely során el kell dönteni, hogy valóban eddig ismeretlen fajról van-e szó.

Erre az egyik legjobb esélye egy parazita harcsafajnak van, amelynek egyede egy nagyobb harcsa kopoltyújából került elő.

Számos ismert, mégis különleges állatfajt is sikerült filmre venni: közéjük tartozik a jaguár, a világ legnehezebb kígyójának számító nagy anakonda, a legnagyobb sasfaj, a hárpia, továbbá az óriás tarantula, avagy madárpók.

George McGavin hangsúlyozta: a filmmel az esőerdő megmentésének fontosságára is fel akarják hívni a figyelmet, mert ha veszni hagyják, rengeteg ismeretlen érték megy veszendőbe.

Címlapról ajánljuk
Erőszakba torkollottak a diáktüntetések Amerika-szerte

Erőszakba torkollottak a diáktüntetések Amerika-szerte

Az Egyesült Államokban zajló, Gáza-párti diáktüntetések közepette több száz embert letartóztatott a rendőrség. New Yorkban rohamrendőrök hatoltak be egy egyetemi campus egyik épületébe, Los Angelesben két ellentábor csapott össze a rendőrök felvonulása előtt.

Grád Ottó: a nagyobb árcsökkenésre a gázolajnál lehet majd számítani

Hétfőn 10 forinttal csökkentette az üzemanyagok árát a Mol, szombattól egy rendkívüli változással még tovább csökkennek az árak itthon. A Magyar Ásványolaj Szövetség főtitkára szerint ez a bejelentés új helyzetet teremt a kiskereskedelmi piacon. A változáshoz valamilyen mértékben várhatóan minden töltőállomás alkalmazkodik majd és árakat csökkent - mondta az InfoRádiónak Grád Ottó.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×