eur:
390.59
usd:
364.08
bux:
68175.49
2024. április 30. kedd Katalin, Kitti

Algából biokerozin?

Alternatív üzemanyag után kutatnak a repülőgép-gyárak is. Az amerikai Boeing kutatói most az algára koncentrálnak.

Mivel az eddigi kutatások szerint az etanol nem tűnik megfelelő alternatív üzemanyagnak a repülőgépek számára, más megoldást kell keresni.

A Boeing környezetvédelmi stratégiájáért felelős Bill Glover egy koppenhágai konferencián számolt be arról, hogy a cég vizsgálja, fel lehet-e használni az algát bioüzemanyag gyártására.

"Az alga lehet az első számú alternatív forrás - feltéve, hogy technikailag képesek leszünk belőle üzemanyagot előállítani" - hangsúlyozta.

A Boeing kísérletezik tüzelőanyag cellák átalakításával is; ezek kémiai reakció révén állítanak elő elektromos áramot.

Építettek egy propelleres repülőgépet, amelynek elektromos motorját tüzelőanyag cella hajtja, hogy teszteljék a technológiát.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.30. kedd, 18:00
Szánthó Miklós
az Alapjogokért Központ főigazgatója
Brutális rekordprofitot ért el az MVM

Brutális rekordprofitot ért el az MVM

Az MVM gazdasági vezérigazgató-helyettese már előre vetítette egy Portfolio-interjúban, hogy rekord mértékű nyereséget érhetett el 2023-ban az MVM, most a hivatalosan közzétett éves jelentésből ez hivatalossá vált. Az európai és régiós energiapiacok fokozatosan stabilizálódtak a 2022-es sokkok után, így a második félévben is alapvetően egy nyugodtabb piaci környezetben tudott működni a társaság - és bár a csökkenő gázárak miatt visszaesett a társaság bevétele éves alapon, de a költségek sokkal nagyobb mértékben szorultak vissza.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×