eur:
392.24
usd:
366.73
bux:
67039.3
2024. április 26. péntek Ervin
Hüttner Csaba szövetségi kapitány (b) gratulál Kopasz Bálintnak a férfi kajak egyesek 1000 méteres versenyének középfutama után a világméretű koronavírus-járvány miatt 2021-re halasztott 2020-as tokiói nyári olimpián a Sea Forest Kajak-kenu Pályán 2021. augusztus 3-án. Kopasz Bálint bejutott a döntőbe.
Nyitókép: MTI/Kovács Tamás

Hüttner Csaba: az érem az érem

A magyar olimpiai küldöttség 20 érméből 6-ot kajakozók szereztek, a 6 aranyból pedig hármat nyertek. Az InfoRádió Hüttner Csaba szövetségi kapitányt kérte összegzésre.

Hüttner Csaba szerint, ha egy csapatnak hat érme van az olimpián, akkor azok összetétele már teljesen lényegtelen. Mint mondta, előzetesen azt várták, hogy a női szakág nagyon erős, „brutál” lesz, és bár Kozák Danutának nem sikerült jól az akklimatizáció, végül csak feltette az i-re a pontot, és minden idők legeredményesebb magyar sportolónője lett, Lisa Carringtont újfent beelőzve.

„Nemcsak a magyar, hanem a világ sportjának az egyik legnagyobb csillaga”.

A szövetségi kapitány Csipes Tamarával kapcsolatban – aki úgy tudott örülni az ezüstérmének, mintha anyaérmet szerzett volna – úgy fogalmazott: egy olimpián bármilyen helyezéssel dobogóra állni hatalmas dolog, Csipes Tamara esetében pedig az, hogy sikerült Kozák Danutát is legyőznie, az plusz kiemelkedő teljesítmény. „Neki szerintem teljesen mindegy volt az érem színe, gondolom, ahogyan minden más sportolónak, hiszen

az érem az érem.”

Hüttner Csaba korábbi szavait megismételve azt mondta, Tótka Sándor és Kopasz Bálint férfi kajak egyesben szintén nagyon megérdemelte a győzelmet. Tótka Sándort kiemelve hozzátette, nagyon sokat tett, hogy Tokióban hat versenyzője legyen a magyar csapatnak, ezért

le a kalappal előtte, hiszen a saját eredményességét rendelte alá a magyar csapat érdekeinek.

Kopasz Bálint pedig 5 éve építi a karrierjét, és reális körülmények között nagyon elképzelhetetlen, hogy bárki is képes lehet megverni, ha ő fel van készülve – fűzte hozzá a szövetségi kapitány.

A szakember úgy látja, hogy a végül a 7. helyen végzett férfi kajak négyes részéről – Kuli István sérülését követően – már az is hatalmas eredmény, hogy a tagjai a döntőbe evezték magukat. „Sikerült a fiúknak, kihozták belőle azt, amit most a legjobban tudtak, mindent megtettek, amit meg lehetett.”

Hüttner Csaba az ötödik helyen záró Balla Virág–Takács Kincső női kenupáros esetében úgy érzi, hogy talán számukra volt a leginkább megterhelő, és élték meg a legnegatívabban, hogy nem sikerült a tavalyi évben megrendezni az olimpiát. A szövetségi kapitány, utalva Laurence Vincent kanadai kenus gyanús doppingügyére,

a vicc kategóriájának nevezte az ICF, tehát a nemzetközi szövetség döntését,

hogy végül mégis engedélyezték a sportoló indulását „Bármilyen bíróságon, bármilyen doppingellenőrzésen azonnal 4 év” – summázta röviden Hüttner Csaba az esetet, hozzátéve, ha a kanadai páros egy tisztességes versenyben győzte volna le a magyarokat, megemelte volna a kalapját, de így ezt nem tudja felfogni. „Kincsőék nagyon megérdemeltek volna egy érmet, de most ennyit tudtak.”

Az olimpiai program jövőbeni változásait illetően a szövetség kapitánya kiemelte: megérzése szerint a kenus életben Fejes Dániel és Adolf Balázs személyében találtak két olyan versenyzőt, akik extra klasszisokká válhatnak a mezőnyben, annak ellenére, hogy Tokióban egyikük sem tudott még igazán bizonyítani. Hozzátette: a Hajdu Jonatán és Fekete Ádám kettősnek az 500 párosban ugyancsak van esélye a jó eredményre a továbbikban, de Tótka Sándor is jelezte, ebben a számban gondolkodik Nádas Bencével. Kopasz Bálinttal és Varga Ádámmal pedig a K1 1000 méter, tehát a királyszám is biztosított.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×