eur:
394.13
usd:
365.33
bux:
65384.6
2024. március 29. péntek Auguszta
Az amerikai Dalilah Muhammad, miután győzött a világméretű koronavírus-járvány miatt 2021-re halasztott 2020-as tokiói nyári olimpia női 400 méteres gátfutásának egyik előfutamában az Olimpiai Stadionban 2021. július 31-én.
Nyitókép: Az amerikai Dalilah Muhammad, miután győzött a női 400 méteres gátfutásának egyik előfutamában az Olimpiai Stadionban 2021. július 31-én. MTI/AP/Petr David Josek

Puerto Ricó-i lány vágtázott a legyorsabban a gátak között

Nem ment a női diszkoszvetőnőknek, férfi 800-on Rotiché a legjobb idő. Kozák Luca magabiztosan jutott tovább 100 gáton. Összefoglaló az atlétika hajnali történéseiről.

Szövetségi döntéssel kezdődött az atléták szombat délelőttje Tokióban. Visszavonták az Egyesült Államok és a Dominikai Köztársaság 4x400 méteres vegyes futóváltójának a kizárását, így mindkét kvartett rajthoz állhat fináléban. Pénteken a toronymagas esélyes amerikaiak az első, a dominikaiak pedig a második helyen értek célba ai első futamban, amely után rossz váltásért büntették mindkét négyest.

A délelőtti program a női 400 méteres gátfutás előfutamaival kezdődött. Mind az öt előfutamból a legjobb négy helyezéssel, illetve még további összesen négyen idővel jutottak tovább. A szám egyik esélyesének tartott, amerikai Dalilah Muhammad 43,97-et futott, a legjobb idővel ment tovább. Ő a címvédő és egyben a 2019-es világbajnok.

A második idő a holland Femke Bolé, a harmadik az ukrán Anna Rizsikováé, negyedik lett a z ugyancsak amerikai, Sydney McLaughlin, aki bő egy hónapja világcsúccsal nyerte Eugene-ben a válogatót. Két jamaikait, Leah Nugentet és Ronda Whyte-ot is kizártak, mind a ketten 55 másodpercen belül futottam már az idén.

A női diszkoszvetésben mindössze ketten, az amerikai Valerie Allman (66,42) és az éppen 64 métert dobó, indiai Kamalpreet Kaur dobták meg a szintet. A feltöltés után még tízen kerültek a ma délutáni döntőbe, köztük három német is. Kiesett a holland Jorinde van Klinken, aki csak 61.15-öt dobott, övé volt az idei legjobb eredmény, májusban Tucsonban túldobta a hetven métert.

A női 100 gáton Kozák Luca a harmadik helyen végzett a futamában, s ezzel helyezéssel bekerült a következő fordulóba. 12,97-tel a tizenkilencedik időt futotta. Az Egyesült Államokban született és élő, Puerto Rico színeiben versenyző Jasmine Camacho-Quinn vágtázta a legjobb időt (12,41), utána két jamaikai következett, az egyéni csúcsot futó Megan Tapper (12,53) és Britany Anderson (12,67).

A férfi rúdugrás selejtezőiből a holtversenyek miatt 14-en jutottak a döntőbe, köztük van a nagy favorit, a svéd Armand Duplantis is.

A férfi 800 méteren hat előfutamot rendeztek, a legjobb időt a kenyai Ferguson Cheruiyot Rotich futotta, 1:43.75-tel. A legjobb nyolc eredményből csak egy európai futóé, a brit Elliot Giles megnyerte a harmadik futamot.

A király szám, a férfi 100 méter indulói három selejtezőn vannak túl, innen 10,63-mal is el lehetett jutni az első fordulóba.

Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Marija Zaharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője azt mondta, az Iszlám Államnak nem voltak meg a képességei egy a krasznogarszkihoz hasonló terrortámadás kivitelezésére, és Ukrajnára és a Nyugatra igyekezett terelni a gyanút. Kirilo Budanov, az ukrán katonai hírszerzés feje úgy nyilatkozott, Oroszországnak legkésőbb február közepe óta tudomása volt a készülő támadásról, ennek ellenére nem tettek semmit. A harkivi rendőrség vezetője szerint Oroszország egy új típusú irányított bombát vethetett be a városban szerdán, az UMPB D-30-at.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. március 28. 21:46
×
×
×
×