eur:
393.25
usd:
368.05
bux:
65956.65
2024. április 24. szerda György
Hosszú Katinka egy edzés előtt Nápolyban 2020. február 26-án. A világklasszis úszónő az ötödik olimpiájára készül. A tokiói ötkarikás játékokat július 24. és augusztus 9. között rendezik.
Nyitókép: MTI/AP/Andrew Medichini

Hosszú Katinka visszalépett a 200 pillangótól

Egyedüliként Kapás Boglárkának szurkolhatunk a legmagyarosabb női úszószámban.

Tokiói helyszíni értesüléseinket a Nemzeti Sportnak erősítette meg a Magyar Úszó Szövetség: a 200 vegyes sikeressége érdekében Hosszú Katinka visszalép a 200 pillangó küzdelmeitől, így a számban egyetlen magyarként Kapás Boglárka, a szám világbajnoka küzd magyar idő szerint kora délután.

Mint az InfoRádiónak Sós Csaba úszókapitány még Budapesten jelezte, erre lehetőséget biztosított a háromszoros olimpiai bajnok Hosszú Katinkának, ugyanakkor az is igaz, hogy a visszalépéssel Jakabos Zsuzsanna szomorkodhat, hogy nincs ott a mezőnyben, ugyanis olimpiai részvételt jelentő szinttel rendelkezett Tokió előtt, de Kapás Boglárkának és Hosszú Katinkának erősebb időeredménye volt a nevezés lezárása előtt.

A helyzet további pikantériája, hogy Jakabos Zsuzsanna az öt évvel ezelőtti riói olimpián pontosan ugyanígy maradt le a 200 pillangóról, akkor Kapás Boglárka helyett azonban Szilágyi Liliána volt még jobb nála.

Hosszú Katinka magyar idő szerint szerda hajnalban a szám címvédőjeként 200 vegyesen érdekelt, döntőt úszik, a hetedik legjobb idővel jutott be a fináléba. Korábban 400 vegyesen ugyancsak címvédőként ötödik lett Tokióban.

Címlapról ajánljuk

Orbán Viktor a Szakma Sztár fesztiválon: "ha csinálsz valamit, csináld világszínvonalon, ez rám is vonatkozik"

Nehéz ugyan szerinte kisilabizálni, hogy mit hoz a jövőt, de a kormány segít abban az MKIK-val összefogásban, hogy megfelelő, korszerű, időt álló képzésben részesülhessenek a fiatalok egy veszélyes világban is - mondta a miniszterelnök egy fiatalok szakmaválasztását segítő fesztivál szónokaként.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×