eur:
393.14
usd:
366
bux:
66587.1
2024. április 26. péntek Ervin
Márton Anna (j) és az orosz Szofija Velikaja asszója a női egyéni kardozók elődöntőjében a világméretű koronavírus-járvány miatt 2021-re halasztott 2020-as tokiói nyári olimpián a Makuhari Rendezvényközpontban 2021. július 26-án. Márton Anna 15-8-ra kikapott, így a bronzéremért mérkőzhet.
Nyitókép: MTI/Illyés Tibor

Márton Anna: bosszút akarok állni Rióért

A magyar kardozót kizökkentették a kétes tusokra adott ítéletek az elődöntőben.

Márton Anna a tokiói olimpia elődöntőjében erősen kezdett, 6–6-ig tartotta magát az orosz Szofija Velikaja ellen, ám utána riválisa ellépett, és 15–8-ra nyert.

„Úgy éreztem, hogy az elején uralom az asszót, érzem a ritmust is, de ő is beleváltott és kizökkentett az a két-három kétes tus, amit úgy éreztem, hogy én adtam, de fordítva ítélt meg a zsűri. Elveszítettem a fonalat, ő pedig rutinos versenyző, hogy ezt kihasználja. Sajnálom, hogy arra nem készültem fel jobban, hogy a kétes tusok nálam lesznek, de ezeket figyelmen kívül kell hagyni” – értékelte a 26 éves kardozó.

A bronzért a francia Manon Brunet-val kell megküzdeni 12.45-kor – ő győzte le Mártont Rióban.

„Egy korosztály vagyunk, gyerekkorunk óta együtt vívunk, nagyon jól ismerjük egymást. Pörgős vívása van. Le fogom győzni, bosszút akarok rajta állni. Rióban tőle kaptam ki, de azóta nem tudott legyőzni egyszer sem – ez így is fog maradni.”

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
Gigantikus amerikai fegyvercsomag készül Ukrajnának, hátrébb vonják az Abrams tankokat a frontról – Háborús híreink pénteken

Gigantikus amerikai fegyvercsomag készül Ukrajnának, hátrébb vonják az Abrams tankokat a frontról – Háborús híreink pénteken

A Politico értesülései szerint az Egyesült Államok pénteken egy 6 milliárd dolláros fegyvercsomagot jelenthet be Ukrajnának a nemrég elfogadott 60,8 milliárd dolláros keretből. A csomag tartalmaz majd Patriot légvédelmi rakétákat, tüzérségi lőszert, drónokat, drón elleni fegyvereket, illetve levegő-levegő rakétákat vadászgépekhez. Az AP két amerikai forrásra hivatkozva arról ír, hogy az ukránok hátrébb vonták a frontvonalról az amerikai Abrams tankokat, mivel az orosz drónok könnyen észreveszik és megtámadják őket.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×