eur:
393.95
usd:
369.33
bux:
65768.37
2024. április 23. kedd Béla
Nyitókép: MVSZ/Cserta Gabor

Karambol a vitorlásfutamon: Érdi Mária borult a vízbe

A magyar vitorlásversenyző a 20. helyről várja a folytatást két versenynap után.

A többszörös utánpótlás-világbajnok vitorlásversenyző a harmadik futamon borult, miután az egyik japán nekiütközött a hajójának. A második hétfői futam meglehetősen hektikus versenyt hozott számára, Érdi Mária így mindkét futamot 16. helyen fejezte be – derült ki a magyar sportoló sajtóközleményéből.

„Sajnos különösebben ma sem vagyok elégedett. Úgy ültem hajóba, hogy nincs semmi extra elvárás, kockázatmentes vitorlázást terveztem, amely egy ideig meg is volt, de aztán sajnos jött az ütközés…” – fogalmazott Érdi Mária.

A Laser Radial hajóosztály küzdelmei kedden folytatódnak a tokiói játékokon.

A nyitónap után hétfőn is Vadnai Benjamin (Laser Standard) szerepelt a legjobban a magyarok közül a tokiói olimpia vitorlásversenyeinek második napján. A többszörös korosztályos világ- és Európa-bajnoki érmes Vadnai az első futamban hetedikként ért célba a 35 fős mezőnyben, a második nap egy 21. - ezt kiejtheti - és egy 9. hely következett, amivel a kilencedik helyen áll összetettben.

Érdi a két 16. hellyel ezzel a 20. a 44 versenyző között.

A szörfös Cholnoky Sára - aki Vadnaihoz és Érdihez hasonlóan második olimpiáján szerepel - előbb a 21., majd a 25., aztán a 15. helyen futott be. Így elmozdulva az utolsó helyről a 26. pozíciót foglalja el.

Kedden Laserben megint két futamot rendeznek, és elkezdik versenyüket a Finndingi osztály legjobbjai, köztük a világ- és Európa-bajnok Berecz Zsombor.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.23. kedd, 18:00
Sz. Bíró Zoltán
történész, Oroszország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×