eur:
394.83
usd:
367.7
bux:
0
2024. július 3. szerda Kornél, Soma
Az első versenynapon szereplő Balogh Mátyás íjász (j) és és edzője, Wenger Attila a tokiói olimpiai faluban 2021. július 17-én. A világméretű koronavírus-járvány miatt 2021-re halasztott 2020-as tokiói nyári olimpia július 23-án kezdődik.
Nyitókép: MTI/Kovács Tamás

25 szűk esztendő után van újra magyar íjász az olimpián

Balogh Mátyás már pénteken lőállásba lép.

A tokiói szereplését pénteken megkezdő Balogh Mátyás révén 25 esztendő után lép újra lőállásba magyar íjász ötkarikás játékokon.

A 21 éves magyar bajnok számára az első megmérettetés a rangsoroló lesz pénteken, ennek során 72 nyilat lő ki 70 méteres távolságról, az itt elért eredmény adja majd a kieséses ág párosítását. Balogh júniusban a párizsi pótkvalifikációs viadalon 657 FITA körös teljesítménnyel rangsorolt, ezzel teljesítette az olimpiai induláshoz szükséges szintet (640 kör), majd két nappal később a kvótát is megszerezte.

Az MTI-nek nyilatkozva Balogh kiemelte: a rangsoroló azért fontos, hogy négy nappal később az első fordulóban nagyjából vele azonos szinten álló riválissal találkozzon. Célkitűzésként a legjobb 32 közé kerülést fogalmazta meg.

A legutóbbi öt olimpián nem szerepelt magyar íjász, 1996-ban, Atlantában Kovács Judit 45., Kiss Tímea pedig 51. lett.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.03. szerda, 18:00
Giró-Szász András
politikai tanácsadó
Ukrajna egyre közelebb kerül a NATO-hoz, Nyugat-Európában bukkant fel egy orosz tengeralattjáró – Ukrajnai háborús híreink szerdán

Ukrajna egyre közelebb kerül a NATO-hoz, Nyugat-Európában bukkant fel egy orosz tengeralattjáró – Ukrajnai háborús híreink szerdán

Antony Blinken amerikai külügyminiszter és Andrij Jermak, az ukrán elnök kabinetfőnöke kedden Washingtonban találkozott, hogy megvitassák a NATO-tagországok azon szándékát, miszerint Ukrajnát közelebb hozzák a szövetséghez. A találkozóra éppen egy héttel a washingtoni NATO-csúcstalálkozó előtt került sor - számolt be a Reuters. Az ukrajnai háború kezdete óta legalább két esetben is tevékenykedtek orosz tengeralattjárók Írország partjainál – írta meg a Bloomberg hírszerzési források alapján. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború aktualitásaival.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×