eur:
394.13
usd:
365.33
bux:
65384.6
2024. március 29. péntek Auguszta
Az első versenynapon szereplő Balogh Mátyás íjász (j) és és edzője, Wenger Attila a tokiói olimpiai faluban 2021. július 17-én. A világméretű koronavírus-járvány miatt 2021-re halasztott 2020-as tokiói nyári olimpia július 23-án kezdődik.
Nyitókép: MTI/Kovács Tamás

25 szűk esztendő után van újra magyar íjász az olimpián

Balogh Mátyás már pénteken lőállásba lép.

A tokiói szereplését pénteken megkezdő Balogh Mátyás révén 25 esztendő után lép újra lőállásba magyar íjász ötkarikás játékokon.

A 21 éves magyar bajnok számára az első megmérettetés a rangsoroló lesz pénteken, ennek során 72 nyilat lő ki 70 méteres távolságról, az itt elért eredmény adja majd a kieséses ág párosítását. Balogh júniusban a párizsi pótkvalifikációs viadalon 657 FITA körös teljesítménnyel rangsorolt, ezzel teljesítette az olimpiai induláshoz szükséges szintet (640 kör), majd két nappal később a kvótát is megszerezte.

Az MTI-nek nyilatkozva Balogh kiemelte: a rangsoroló azért fontos, hogy négy nappal később az első fordulóban nagyjából vele azonos szinten álló riválissal találkozzon. Célkitűzésként a legjobb 32 közé kerülést fogalmazta meg.

A legutóbbi öt olimpián nem szerepelt magyar íjász, 1996-ban, Atlantában Kovács Judit 45., Kiss Tímea pedig 51. lett.

Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Marija Zaharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője azt mondta, az Iszlám Államnak nem voltak meg a képességei egy a krasznogarszkihoz hasonló terrortámadás kivitelezésére, és Ukrajnára és a Nyugatra igyekezett terelni a gyanút. Kirilo Budanov, az ukrán katonai hírszerzés feje úgy nyilatkozott, Oroszországnak legkésőbb február közepe óta tudomása volt a készülő támadásról, ennek ellenére nem tettek semmit. A harkivi rendőrség vezetője szerint Oroszország egy új típusú irányított bombát vethetett be a városban szerdán, az UMPB D-30-at.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. március 28. 21:46
×
×
×
×