eur:
394.01
usd:
365.63
bux:
65384.6
2024. március 29. péntek Auguszta
Kékesi Márton a férfi óriás-műlesiklás versenyének első futama után a 2022-es pekingi téli olimpián a jencsingi zónában lévő Nemzeti Alpesisí Központban 2022. február 13-án. Kékesi Márton a 39. a második futam előtt.
Nyitókép: MTI/Kovács Tamás

Műlesiklás: Kékesi Márton nem fázott rá a trükkös tűzésre

Mínusz 19 fokban rendezték az első futamot, az osztrák Johannes Strolz vezet.

Az osztrák Johannes Strolz vezet a férfi műlesiklás első futamát követően a pekingi téli olimpián, ahol Kékesi Márton a 40. helyről várja a folytatást.

Ismét nagy hidegben, ezúttal mínusz 19 fokban vette kezdetét a férfiak utolsó egyéni alpesi sí száma. A nem túl nehézre tűzött, de több trükkös részt tartogató első futam legnagyobb meglepetése az osztrákok szinte teljes betlije volt: bár az ő edzőjük alakította ki a nyomvonalat, Marco Schwarz hatalmas hátrányt szedett össze, Manuel Feller kiesett, Michael Matt pedig szintén nem síelt jól. Az osztrákok becsületét végül Johannes Strolz mentette meg, aki honfitársaival ellentétben remek menetet produkált és elsőként várhatja a folytatást.

Jól sikerült a két norvég, Henrik Kristoffersen és Sebastian Foss-Solevaag első futama: előbbi második, utóbbi harmadik helyen végzett, így rendkívül kedvező helyzetből várhatják a második futamot, már csak azért is, mert osztrák riválisuk volt az, akinek mint az első helyezett végig kellett várnia a kinti hidegben a többi versenyzőt.

Kékesi Márton - aki óriás-műlesiklásban 34. lett - a felerősödő szélben agresszívan támadta a pályát, ám a tempója, főleg a meredeken jelentősen elmaradt a legjobbaktól, így több mint hét másodperces hátránnyal az addigi célba érők közül utolsóként végzett, végül 12 társát, plusz a kiesetteket tudta megelőzni.

"A pálya eleje egész jó volt, jól jöttem, jó sebességgel, ám a közepén volt egy komoly hibám, ami kitartott négy-öt kapuig. Ekkor két-két és fél másodpercet is fennhagytam. A második futamra jobban kell összpontosítanom, precízebbnek kell lennem, mindent felteszek arra a pályára" - mondta Kékesi.

Az izraeli színekben versenyző Szöllős Barnabás jól teljesítve a 28. helyen zárt.

A két magyar futama:

A második futam - közép-európai idő szerint - 6.45 órakor rajtol.

Eredmény, férfi műlesiklás, az állás az 1. futam után:

1. Johannes Strolz (Ausztria) 53.92 másodperc

2. Henrik Kristoffersen (Norvégia) 53.94

3. Sebastian Foss-Solevaag (Norvégia) 53.98

...40. Kékesi Márton 1:01.85 perc

Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Marija Zaharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője azt mondta, az Iszlám Államnak nem voltak meg a képességei egy a krasznogarszkihoz hasonló terrortámadás kivitelezésére, és Ukrajnára és a Nyugatra igyekezett terelni a gyanút. Kirilo Budanov, az ukrán katonai hírszerzés feje úgy nyilatkozott, Oroszországnak legkésőbb február közepe óta tudomása volt a készülő támadásról, ennek ellenére nem tettek semmit. A harkivi rendőrség vezetője szerint Oroszország egy új típusú irányított bombát vethetett be a városban szerdán, az UMPB D-30-at.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. március 28. 21:46
×
×
×
×