eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
BEIJING, CHINA  FEBRUARY 14, 2022: Bobsledder Kaillie Humphries the United States kisses her gold medal at a victory ceremony for the womens monobob event during the Beijing 2022 Winter Olympic Games at the Yanqing National Sliding Centre. Anton Novoderezhkin/TASS (Photo by Anton Novoderezhkin\TASS via Getty Images)
Nyitókép: Anton Novoderezhkin\TASS via Getty Images

Zaklatással vádolta edzőjét, majd országot váltott és újra olimpiai bajnok lett

Befejezte pekingi olimpiai szereplését Kozuback Kamilla, Magyarország első hódeszkás olimpikonja. A big air verseny selejtezőjében 17. lett. Osztrák, kínai, amerikai és francia aranyérem született hétfőn.

Osztrák sikert hozott a síugrók férfi csapatversenye. „Az osztrákok a levegő királyai. A síugró csapat számára ez a par excellence aranyérem” – lelkesedett a bécsi Kurier. A Kronen Zeitung először az egyik ugrót, Stefan Kraftot idézte: „Még mindig nem hiszem el”. Egy másik, Daniel Huber megérdemelt olimpiai bajnoknak" nevezte az osztrák csapatot. „Hihetetlenül fantasztikus” versenyt emlegetett Manuel Fettner. Jan Hörl talán legjobb ugrásait mutatta be, írta a „Krone”.

Női bob egyesben a kanadaiból amerikaivá vált Kaillie Humphries aratott magabiztos sikert. A 36 éves, kanadai születésű versenyzőnek ez a harmadik olimpiai aranyérme, de az első, amit az Egyesült Államok képviseletében nyert. Humphries országot váltott, miután 2018-ban zaklatási ügyben nyújtott be panaszt a BCS-nél, a Kanadai Bob- és Szkeleton-szövetségnél. Humphries 2010-ben Vancouverben szerezte meg első aranyérmét női kettes bobban, majd 2014-ben, Szocsiban megvédte címét.

A 2018-as pjongcshangi bronzérmet követően azonban Humphries depresszióba esett,

azt állította, hogy az edzője verbálisan és mentálisan zaklatta.

Ezt követően feljelentést tett a BCS-nél, ami kivizsgálta az ügyet, de nem talált elegendő bizonyítékot Kaillie Humphries állításaira. Ő viszont országot és szövetséget váltott és újra olimpiai bajnok lett.

Jégtáncban a négy évvel ezelőtti phjongcshangi játékokon ezüstérmes Gabriella Papadakis, Guillaume Cizeron francia kettős érdemelte ki az aranyat.

A női síakrobaták ugró számában a negyedik olimpiáján és hazai közönség előtt szereplő Hszü Meng-tao diadalmaskodott.

Címlapról ajánljuk
Dohányosokat kérdeztek, érdekes dologok derültek ki

Dohányosokat kérdeztek, érdekes dologok derültek ki

A leszokási hajlandóságot nagyban befolyásolja, hogy mennyire érezzük távolinak a dohányzás negatív, illetve a leszokás pozitív következményeit – derül ki az ELTE PPK kutatóinak 1500 dohányost bevonó vizsgálatából.

Kiderült, hány magyar dolgozik külföldön – és az is, mivel lehetne őket hazacsábítani

A magyarok főképpen a külföldön elérhető magasabb fizetés, az itthoni bizonytalanabb, kiszámíthatatlanabb jövő, valamint a "klíma" miatt vándorolnak ki valamelyik nyugat-európai országba – ez derült ki az Egyensúly Intézet felméréséből, amelyből javaslatcsomag is készült az intézet és a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége összefogásából. Az InfoRádió Kozák Ákost és Gazsi Attilát kérdezte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×