eur:
389.22
usd:
363.92
bux:
68123.99
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
Csun Dzse Szu javítja Liu Shaolin Sándor korcsolyáját a magyar rövidpályás gyorskorcsolya-válogatott edzésén a pekingi téli olimpián, a megnyitóünnepség előtti napon a Fővárosi Fedett Stadionban 2022. február 3-án.
Nyitókép: MTI/Kovács Tamás

Nehéz futamokban a rövidpályás gyorskorcsolyázók - a hétfői program

Öt magyar is rajthoz áll hétfőn, a téli olimpia harmadik versenynapján. A rövidpályás gyorskorcsolyázók ismét az éremszerzésben reménykednek.

A sort majd Tóth Zita, a Vasas 19 éves alpesisízője kezdi, aki a női óriás-műlesiklásban indul. Az első futamot magyar idő szerint hajnali fél háromkor, a másodikat fél nyolckor indítják, ha a szél is úgy akarja majd. A kettő között lebonyolítják a vasárnapról elnapolt férfi lesiklást. Óriási szenzációt jelente, ha Mikaela Shiffrin és barátja, a norvég Alexander Aamodt Kilde is győzni tudna

Rövid pályás gyorskorcsolyában a női 500 méteren Jászapáti Petra, a férfi 1000 méteren Krueger John-Henry, Liu Shaoang és Liu Shaolin Sándor lép jégre, a program 12.30-kor kezdődik.

Jászapáti Petra a második negyeddöntőben fut majd, két holland Xandra Velzeboer és Selma Poutsma, valamint az amerikai Maame Biney és az orosz Jelena Szeregina társaságában.

A fiúknál Liu Shaolin Sándor kezd majd a második futamban, a francia Quintin Fercoq, a dél-koreai Ri Dzsun Szeo, a kanadai Pascal Dion és a japán Josinaga Kazuki lesz az ellenfele.

Krueger John-Henrynek a kínai Zsen zi-vej, az ausztrál Brendan Corey, a holland Itzak de Laat és a török Furkan Akar jutott.

Liu Shaoang ellenfelei: a dél-koreai Hvang Dae Heon, a holland Sjinkie Knegt, a kínai Li Ven-lung és az amerikai Ryan Pivirotto.

Érmet osztanak még

  • gyorskorcsolyában, a női 1500 méteren,
  • hódeszkában, a férfi slpoestyle-ban,
  • a műkorcsolya csapatszámában,
  • a női sílövők 15 km-es versenyében és
  • a síugrók vegyes csapatversenyében.

A műkorcsolyázóknál az orosz vezetnek, nagy favoritok. Ha hibáznak, az amerikaiak léphetnek előre, a harmadik helyen álló japánok már túl messze vannak.

Versenyeket rendeznek továbbá curling vegyespárosban, női jégkorongban, női síakrobatikában (big air) és a szánkózók női egyesében.

Címlapról ajánljuk
Erőszakba torkollottak a diáktüntetések Amerika-szerte

Erőszakba torkollottak a diáktüntetések Amerika-szerte

Az Egyesült Államokban zajló, Gáza-párti diáktüntetések közepette több száz embert letartóztatott a rendőrség. New Yorkban rohamrendőrök hatoltak be egy egyetemi campus egyik épületébe, Los Angelesben két ellentábor csapott össze a rendőrök felvonulása előtt.

Grád Ottó: a nagyobb árcsökkenésre a gázolajnál lehet majd számítani

Hétfőn 10 forinttal csökkentette az üzemanyagok árát a Mol, szombattól egy rendkívüli változással még tovább csökkennek az árak itthon. A Magyar Ásványolaj Szövetség főtitkára szerint ez a bejelentés új helyzetet teremt a kiskereskedelmi piacon. A változáshoz valamilyen mértékben várhatóan minden töltőállomás alkalmazkodik majd és árakat csökkent - mondta az InfoRádiónak Grád Ottó.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
Virovácz Péter: kellenének segédmotorok a magyar gazdaságba

Virovácz Péter: kellenének segédmotorok a magyar gazdaságba

Nem mindegy, hogy miért növekedett 0,8%-kal a magyar gazdaság 2024 első félévében, így csak a részletek és a második féléves adatok ismeretében lehet majd látni, hogy tovább cikk-cakkozunk-e vagy tartósabb növekedési pályára álltunk. Az ugyanakkor már most látszik, hogy a külpiacokra termelő feldolgozó vállalatok egyhamar nem fognak ipari növekedést stimulálni – egyebek mellett ezekről a témákról beszélt a keddi GDP-adat kapcsán a Checklist csütörtöki adásában Virovácz Péter, az ING Bank vezető elemzője. Az adás második részében Mohos Kristóf,  a Portfolio részvényelemzője volt a vendégünk, akit az üzemanyagárak körüli kavarásról kérdeztünk.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×