eur:
390.19
usd:
364.21
bux:
0
2024. május 1. szerda Fülöp, Jakab
Liu Shaoang a férfi 500 méteres verseny előselejtezőjében a rövidpályás gyorskorcsolyázók debreceni világkupaversenyén a Főnix Arénában 2021. november 18-án.
Nyitókép: MTI/Czeglédi Zsolt

Új hírek Liu Shaoang állapotáról

Hamarosan útra kelhet az olimpiai éremesélyes.

Adminisztrációs eljárás után kedden délután elutazhat Budapestről Pekingbe, a pénteken kezdődő téli olimpia helyszínére Liu Shaong olimpiai-, világ- és Európa-bajnok rövidpályás gyorskorcsolyázó, aki egy hete adott pozitív koronavírustesztet, és ezért nem tarthatott a többiekkel múlt szerdán.

Bánhidi Ákos, a válogatott edző-menedzsere elmondta: Liu Shaoang - az első magyar összetett világbajnok - magyar idő szerint hétfő délelőtt megszerezte a szükséges, hivatalos, a kínai hatóságok által is elismert laboratóriumban készült negatív PCR-tesztet, így az adminisztrációs eljárás után - ha tényleg nem jön közbe semmi - kedden délután repülőre ülhet, és pekingi idő szerint szerda délután megérkezhet a kínai fővárosba.

A férfi váltóban tartaléknak jelölt Varnyú Alex - aki szintén pozitív tesztet adott a múlt héten -

négy nappal később, azaz vasárnapra érhet Pekingbe.

Mindketten tünetmentesek, jégen is edzhetnek és állandó felügyelet alatt vannak.

A pekingi téli olimpia hivatalosan pénteken kezdődik, a short trackesek versenye rögtön másnap rajtol, amikor vegyes váltóban már érmeket osztanak, illetve sor kerül a női 500 méter és a férfi 1000 méter selejtezőjére. Előbbiben Jászapáti Petra és Kónya Zsófia, utóbbiban pedig Liu Shaolin Sándor és Liu Shaoang, valamint Krueger John-Henry a nevezett.

A rövidpályás gyorskorcsolya az egyetlen magyar éremesélyes sportág a téli olimpián. A magyar szövetség 10-15 olimpiai pont megszerzését reméli.

Négy éve Phjongcshangban a férfi váltó - Liu Shaoang, Liu Shaolin Sándor, Knoch Viktor és Burján Csaba összeállításban - megszerezte Magyarország történetének első téli olimpiai aranyérmét.

Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×