eur:
393.14
usd:
366.77
bux:
66129.26
2024. április 26. péntek Ervin
Bánhidi Ákos, a csapat edzője(b) és Liu Shaolin Sándor a magyar rövidpályás gyorskorcsolya-válogatott edzésén a fővárosi Gyakorló Jégcsarnokban 2019. január 15-én. A magyar csapat története során először végzett a rövidpályás gyorskorcsolya Európa-bajnokság éremtáblázatának élén: a hollandiai Dordrechtben rendezett, január 13-án befejeződött kontinensviadalon négy arany-, négy ezüst- és egy bronzérmet gyűjtött. Az egész kontinensviadal legeredményesebb versenyzője Liu Shaolin Sándor lett három arannyal és két ezüsttel.
Nyitókép: MTI/Kovács Tamás

Úton a címvédés felé: elutaztak Pekingbe a rövid pályás gyorskorcsolyázók

Szerda reggel keltek útra, köztük a négy évvel ezelőtti olimpiai aranyérmes Liu Shaolin Sándorral. A téli játékok jövő pénteken kezdődnek.

Szerda reggel elutazott a pekingi olimpiára a magyar rövid pályás gyorskorcsolya-válogatott.

A delegáció először Amszterdamba repül, majd ott közel 9 órás várakozást követően folytatja útját a kínai fővárosba.

Az elmúlt napokban pozitív koronavírustesztet adott Liu Shaoang és Varnyú Alex, így ők nem tartottak a többiekkel, viszont az eredetileg nem utazó tartalék, Tiborcz Dániel mégis repülőre szállhatott a magyar szövetség (MOKSZ) tájékoztatása szerint, akárcsak Liu Shaolin Sándor, Krueger John-Henry, Nógrádi Bence, valamint Jászapáti Petra, Kónya Zsófia és a női tartalék Sziliczei-Német Rebeka.

Liu Shaoang és Varnyú akkor utazhat a többiek után, ha egymást követő öt napon át negatív koronavírustesztet produkálnak.

A pekingi téli olimpia jövő pénteken kezdődik,

másnap indul a short trackesek versenye, vegyes váltóban már érmeket osztanak, és ekkor rendezik a női 500 méter és a férfi 1000 méter selejtezőjét.

Előbbiben Jászapáti és Kónya, utóbbiban pedig a Liu testvérek, valamint Krueger a nevezett.

A rövid pályás gyorskorcsolya az egyetlen magyar éremesélyes sportág a téli olimpián. Az MOKSZ 10-15 olimpiai pont megszerzését reméli.

Négy éve Phjongcshangban a férfi váltó Liu Shaoang, Liu Shaolin Sándor, Knoch Viktor és Burján Csaba összeállításban szerezte meg Magyarország történetének első téli olimpiai aranyérmét.

Kozuback Kamilla, az első magyar olimpikon hódeszkás pénteken, a síelők – az alpesi szakágban érdekelt Kékesi Márton és Tóth Zita, valamint Kónya Ádám és Pónya Sára sífutók – vasárnap kelnek útra Pekingbe. A Chtchetinina Ioulia és Magyar Márk műkorcsolya páros február 11-én utazik az olimpiára, mivel az ő versenyük február 18-án és 19-én lesz.

Címlapról ajánljuk
Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Ha áprilisban tartották volna az európai parlamenti választást Szlovákiában, akkor azt az ellenzéki Progresszív Szlovákia nyerte volna a szavazatok 27 százalékával. A hármas kormánykoalíció két pártja, a Smer és a Hlas 15, ill. 14 százalékot ért volna el – derült ki a legfrissebb közvéleménykutatás eredményeiből. A felmérés szerint a Magyar Szövetségnek is sikerülne egy képviselőt kijuttatnia Brüsszelbe.

Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Mi az Európai Uniót egy szerződéses alapokon nyugvó szabályrendszerre épülő együttműködésnek tekintjük, ebbe az állandó közös hitelfelvétel, a közös eladósodás, a fiskális föderalizmus nem fér bele – mondta Bóka János az InfoRádió Aréna című műsorában. Az európai uniós ügyekért felelős miniszter beszélt az EP-választás tétéjéről, az unió jövőjéről és az EU-tagság húszéves mérlegéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×