eur:
393.8
usd:
368.33
bux:
66390.26
2024. április 24. szerda György
Nyitókép: Cavan Images/Getty Images

Újabb magyar sportoló kényszerül kihagyni a téli olimpiát

Pónya Sára pozitív koronavírustesztje miatt vasárnap sem ő, sem a sífutók szövetségi kapitánya, Szőcs Emőke nem tudott elutazni a pénteken kezdődő pekingi téli olimpiára.

A sportoló tünetmentes, a szükséges negatív teszteket követően később csatlakozhat a csapathoz - közölte Gundel Takács Gábor, a Magyar Olimpiai Bizottság kommunikációs igazgatója.

A 14 fős magyar csapatból korábban két rövidpályás gyorskorcsolyázó, Liu Shaoang és Varnyú Alex adott pozitív mintát, így ők nem tartottak a többiekkel, viszont az eredetileg nem utazó tartalék, Tiborcz Dániel mégis repülőre szállhatott szerda reggel, akárcsak Liu Shaolin Sándor, Krueger John-Henry, Nógrádi Bence, valamint Jászapáti Petra, Kónya Zsófia és a női tartalék Sziliczei-Német Rebeka.

Kozuback Kamilla, az első magyar olimpikon hódeszkás pénteken, a síelők - az alpesi szakágban érdekelt Kékesi Márton és Tóth Zita, valamint Kónya Ádám - vasárnap keltek útra Pekingbe. A Chtchetinina Ioulia és Magyar Márk műkorcsolya páros február 11-én utazik az olimpiára, mivel az ő versenyük február 18-án és 19-én lesz.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
Nem csökkenti a gázárat a kormány az átlagfogyasztás felett - Elárulta a hátteret Lantos Csaba

Nem csökkenti a gázárat a kormány az átlagfogyasztás felett - Elárulta a hátteret Lantos Csaba

A korábbi 23%-ról 10% alá csökkent azon magyar háztartások aránya, akik gázszámláján megjelenik a 7,5-szeres gázár az átlagfogyasztás felett, és 13%-ról 3,6%-ra csökkent az eladott gázvolumenen belül a 7,5-szeres gázár aránya, amely eredmények "az ország szempontjából jók", és "ez az, amit el akartunk érni" – jelentette ki Lantos Csaba a 24.hu podcast műsorában. Az energiaügyi miniszter szerint részben emiatt, részben egyéb okok miatt "most nincs napirenden", hogy csökkentsék a 7,5-szeres gázárat, igaz nem állítja, hogy ez soha nem fog bekövetkezni.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×