eur:
393.81
usd:
365.09
bux:
65384.6
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna

Nem lett igazuk a vészmadaraknak Rióban

Egyetlen zikavírusos megbetegedés sem történt a Rio de Janeiró-i olimpia idején a város polgármesterének bejelentése szerint.

Eduardo Paes az ötkarikás játékok statisztikai adatainak ismertetése során elmondta, hogy augusztus 5. és 21. között 8651 turistának volt szüksége kórházi ellátásra, közülük 2133 volt külföldi, de egyiküknél sem fedezték fel a zikavírus tüneteit.

A járványveszély miatt előzőleg számos sportoló lemondta a szereplését az ötkarikás játékokon, amelytől vélhetően sok szurkoló is ezért maradt távol.

"Némileg vészmadárkodásnak tartom, hogy a nemzetközi egészségügyben többen is igyekeztek a vírusra hivatkozva elgondolkodtatni az embereket" - mondta a városvezető.

A szakértők egy része idejében közölte, hogy nem várhatóak megbetegedések az ötkarikás játékok időszakában, mert a járványt terjesztő szúnyogok a téli évszakban már alig vannak jelen.

Paes elmondása szerint 1,17 millió turista érkezett Rio de Janeiróba és környékére az olimpia miatt, közülük 410 ezer volt külföldi. Közülük a legtöbben (17 százalék) az Egyesült Államokból érkeztek, de sokan jöttek Argentínából (12 százalék) és Németországból (7 százalék) is. A szállodák kihasználtsága 94 százalékos volt, a turisták fejenként átlagosan napi 424,6 realt (36 358 forint) költöttek.

A polgármester hozzátette: a külföldiek száma megfelelt a várakozásoknak, mert az előzetes becslések 350 ezer és 500 ezer fő közötti számról szóltak.

A kereskedelmi forgalom a 2015-ös adathoz képest a város népszerű déli kerületében 70 százalékkal, az Olimpiai Park közelében pedig 30 százalékkal nőtt.

Címlapról ajánljuk
Hét órán belül két késelés Londonban - képek

Hét órán belül két késelés Londonban - képek

Alig terjedt el a brit közösségi médiában egy londoni vonaton történt, brutális késelésről szóló videó, pár órával később egy metróállomásról jelentettek hasonló támadást. A késes támadások korábban bűnbandák vagy tinédzserek leszámolásaira voltak jellemzők.

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×