eur:
389.28
usd:
361.42
bux:
68433.52
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett

Imre Gézának egy kis balhé meghozta volna az aranyat Kulcsár Győző szerint

A négyszeres olimpiai bajnok Kulcsár Győző szerint tanítványa, Szász Emese riói aranyérmének a nyugodt és kiegyensúlyozott vívás volt a kulcsa. A mesteredző kiemelte, Imre Gézát fel kellett volna rázni, amikor a párbajtőr döntőjében elfogyott az előnye.

„Emese egész nap nagyon magabiztos, nagyon meggyőző volt, sugárzott róla, hogy ez az ő napja kell, hogy legyen. Jókedvűen vívott, nem félt senkitől” 

- idézte fel Szász Emese mestere.

„11-7-nél egy kicsit megingott a bizalmam és a hitem, mert azért az már nagy vezetés. Nem azt a taktikát követte, amit megbeszéltünk, azt, hogy ne hagyja kibontakozni az olasz kislányt. 11-7-nél mondtam is, hogy ez így nem lesz jó, mert így csak kapjuk a tusokat, tessék változtatni” - mondta Kulcsár Győző.

Kiemelte: az volt az egész nap csodája, hogy Emese két, viszonylag sikertelen olimpia után fel tudott úgy készülni, és úgy odaállni, hogy nem nyomasztotta a tét.

Szilágyi Áron teljesítményével kapcsolatban a négyszeres olimpiai bajnok párbajtőröző elmondta: Áron olyan volt, mint egy álom.

„Este lefeküdtünk a repülőn azzal a tudattal, hogy Áron ott van a nyolc között, azután el is aludtunk. Reggel azzal ébresztettem a szomszédom, hogy megvan Áronnak a győzelem, megvan a másik új aranyérem” - idézte fel.

„Ez Áron klasszisát, nagyságát bizonyítja, és minden tiszteletet megérdemel” - fogalmazott.

Imre Géza ezüstérmével kapcsolatban elmondta: egész nap nyugodtan, nem rohanva vívott, amikor kellett, támadott, amikor kellett, akkor kivárással játszott.

„14-10-nél bármiben le mertem volna fogadni, hogy simán megnyeri” - mondta Kulcsár Győző.

„Bár erről megvan a magam véleménye, nem biztos, hogy én vagyok a hivatott arra, hogy elmondjam: ott egy kicsit több segítséget kellett volna kapnia valahonnan” - fogalmazott Szász Emese mestere.

„Amikor elkezd elfogyni ez az előny, a szakember láthatja, hogy az a tus, amit kapott, véletlen volt-e, vagy Géza rontott el valamit - most persze a saját személyemről beszélek. Amikor a második ilyen van, akkor én már elkezdem ilyenkor hátul szétszedni a pástot. Nem túl szimpatikus dolog, fogok kapni érte egy sárga lapot, egy piros lapot, kivezetnek a teremből, de valahogy fel kell rázni ebből az állapotából a versenyzőt. Tudatni kell vele, hogy nem jó, állj, tudsz szusszanni egyet, kösd be a cipődet, vedd le a maszkodat. Sok-sok ilyen apró, kis lehetőség van” - fejtette ki a négyszeres olimpiai bajnok párbajtőröző, edző.

„Ez nem egy megnyert ezüstérem a szememben, hanem egy elvesztett aranyérem”

- fogalmazott Kulcsár Győző.

„Mindent egybevéve azért az ezüstérem nagyon szép érem, csodálatos eredmény, gratulálni kell Imre Gézának. A nemzetközi mezőny is szereti, nagyon szimpatikus versenyző” - fogalmazott Szász Emese mestere.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
Ugrik az OTP!

Ugrik az OTP!

Ázsiában felemás hangulatban telt a kereskedés hétfő reggel, ezt követően Európában óvatos emelkedést láthatunk. A hét első napján idehaza a külkereskedelmi adatokra volt érdemes figyelni, külföldön pedig nem várható nagyobb piacmozgató esemény. A magyar tőzsdén kiváló hangulatban indult a kereskedés, az OTP már több mint 1 százalékos pluszban van.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×