eur:
393.04
usd:
366.98
bux:
65939.26
2024. április 24. szerda György

Kemény Dénes: „Tenni kell azért, hogy szerencsénk legyen”

A magyar férfi vízilabda-válogatott 8-8-as döntetlent játszott Görögország ellen a harmadik csoportmeccsen. Kemény Dénes, a Magyar Vízilabda Szövetség elnöke szerint tenni kell azért, hogy több szerencsénk legyen, mert nyilvánvaló, hogy ezek az utolsó félperces gólok elkerülhetők.

„Az előző két meccshez képest a csapat stabilabb lett hátul, és valamivel több hibát csináltunk elöl. Lelkileg azt kell mondjam, hogy le a kalappal, mert nem indult jól a meccs, aztán menet közben elhúztak a görögök két góllal, ehhez képest vezettünk, sőt, volt esélyünk, hogy mi vezessünk kettővel. A végén nem volt szerencsénk” - véli Kemény Dénes.

„Ez a harmadik x – a világon semmi nem történt. A leglényegesebb az, hogy a negyeddöntőben nyerjünk majd”

- fogalmazott.

„A három meccset nézve nagy eltérések nincsenek a kapusteljesítmények között. De a védekezés legalább annyira fontos, mint a kapusok jó védése. Hosnyánszky Norbertnek, Varga Daninak fantasztikus blokkjai voltak nagyon fontos pillanatokban. Annak örülök, hogy Varga Dani ma fontos gólt lőtt, mert fel tudja dobni az egyéni sikerélmény. Nagy szükség van egy magabiztos Varga Danira” - fejtette ki Kemény Dénes.

„A végén egy balszerencsés blokkról bepattanó góllal egyenlítettek a görögök. Inkább azon kell elgondolkozni – és abban kell javulnunk –, hogy mindhárom meccsen az ellenfél egyenlített, mind a három meccsen gyakorlatilag az utolsó percen belül” - hívta fel a figyelmet a Magyar Vízilabda Szövetség elnöke.

„Mivel a szerencse nem véletlen – ez egy örök törvénye a csapatsportoknak – nekünk tenni kell azért, hogy több szerencsénk legyen. Mert nyilvánvaló, hogy ezek az utolsó félperces gólok elkerülhetők. Vagy éppen lehetne az ellenfélnek balszerencséje – például hogy kapufára lövi, vagy rossz helyen pattan” - mondta Kemény Dénes.

„Az biztos, hogy amikor elkezd szerencsénk lenni – akár a következő meccstől – akkor az sem lesz véletlen”

- fogalmazott a szövetség elnöke.

Pénteken Japánnal találkozik Benedek Tibor együttese.

„Tört már borsot sok mindenki orra alá Japán, nem szabad őket félvárról venni. Az, hogy jól felkészülünk a japánok erényeiből, gyengéiből, az adott, biztos. Egyszerűen reagálnunk kell. A japán csapatnak velünk lesz a legnehezebb dolga, mert a magyar csapat tud annyira magyarosan, improvizatívan játszani, amivel nem fognak tudni mit kezdeni. Nekünk pedig okosan kell reagálnunk erre a sokmozgásos kamikaze-pólójukra” - véli Kemény Dénes.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Újabb őrizetbevétel Németországban: egy EP-képviselő asszisztense dolgozhatott Kínának

Újabb őrizetbevétel Németországban: egy EP-képviselő asszisztense dolgozhatott Kínának

Kína javára végzett kémtevékenység gyanújával vettek őrizetbe egy embert a karlsruhei szövetségi főügyész utasítására. Az eset különbözik a korábbi háromtól, ezúttal ugyanis egy parlamenti párt európai parlamenti képviselőjének legközelebbi munkatársáról van szó. Kína berlini nagykövetsége visszautasította a vádakat.

A lengyel álláspont egyértelmű: Oroszországnak stratégiai vereséget kell szenvednie Ukrajnában - szakértők az Arénában

A lengyelországi önkormányzati választások után mindkét politikai oldal győztesnek vallhatja magát – derült ki az InfoRádió Aréna című műsorában, amelynek Mitrovits Miklós történész és Dobrowiecki Péter, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője, két Lengyelország-szakértő volt a vendége. A beszélgetésben szó esett Donald Tusk Európa-politikájáról és Jaroslaw Kaczynski utódlásának kérdéséről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
Jelentési nagyüzem a tőzsdéken, a Teslára szegeződnek a szemek

Jelentési nagyüzem a tőzsdéken, a Teslára szegeződnek a szemek

Hangulatjavulással indult a hét a tőzsdéken, tegnap világszerte felpattantak a tőzsdék a korábbi hetekben tapasztalt esés után. A momentum a mai nap kitartott, Ázsiában nagyrészt emelkedtek a vezető részvényindex és Európában is határozott emelkedést lehet látni, valamint az USA-ban is folytatódott az erősödés. Közben felpörögtek az események mind makrogazdasági, mind gyorsjelentési fronton: itthon az MNB kamatdöntést tartott, és a nap folyamán sorban érkeztek a BMI adatok Európából és az Egyesült Államokból; közben a befektetők a vállalati gyorsjelentésekre figyelnek, a Spotify árfolyama például nagyot ugrott a vártnál jobb eredmények után, de a zárás után érkezik majd a Tesla is, amelyről még a jelentést megelőzően technikai elemzést készítettünk.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×