INFORÁDIÓ 

2018. március 19. hétfő
Bánk, József

Dénes Tamás: jó lenne, ha az észak-írekkel játszhatnánk

Infostart / InfoRádió
A nyolcaddöntőkkel folytatódik a labdarúgó Európa-bajnokság. Szombaton a lengyelek a svájciakkal, a horvátok a portugálokkal, a walesiek az észak-írekkel mérkőznek. Az esélyeket Dénes Tamás, az InfoRádió labdarúgó-szakírója latolgatta.

A szombati menet a Svájc-Lengyelország meccsel kezdődik, amelyről Dénes Tamás azt mondta, közel azonos képességű csapatok csatáját várja.

Bár, ha megnézzük az osztályozókönyvüket, a lengyelek keltettek eddig jobb benyomást, azzal, hogy a német válogatottal döntetlent játszottak, nagy meglepetést okoztak. Igaz, a svájciak is döntetlent játszottak a házigazda válogatottal, de ez nem volt akkora meglepetés, mert a francia válogatott akkor már továbblépett. Kiegyenlített csata várható, sok függhet attól, hogy Lewandovski végre elkapja-e a fonalat, mert eddig valós tudása alatt teljesített az Európa-bajnokságon” - tette hozzá.

A hat órakor kezdődő Wales-Észak-Írország mérkőzés számunkra azért lehet izgalmas, mert annak a győztese a belgák elleni meccsünk továbbjutójával játszik a nyolc között. Erről a mérkőzésről az InfoRádió labdarúgó-szakírója azt mondta: „a walesiek sokkal jobb játékot nyújtottak eddig, és a soraikban van a torna egyik legjobb játékosa, Gareth Bale. A walesiek az esélyesek, de nagyon érdekes csatára van kilátás, mert az észak-íreknél különösen, de a walesieknél is, a hagyományos brit futballstílus leginkább tetten érhető. Nagyon jó lenne az észak-írekkel játszani, érdekes lenne, hogy a csoportban is együtt voltunk, de nem hiszem, a realitás az, hogy akár a torna elejéhez képest bombameglepetésre továbbjuthatnak akár a legjobb nyolc közé.”

Este kilenckor igazi slágermérkőzés várható, a horvátok a portugálokkal játszanak.

„Nagy rangadó lesz, két technikás, látványos futballra képes csapat találkozik, egyébként Kassai Viktor lesz a meccs negyedik játékvezetője. A portugál újságírók nagyon szomorúak voltak a magyar meccs után, hogy a horvátokkal kell játszaniuk, mert kiváló benyomást keltettek az előző mérkőzésükön a spanyolok ellen. Szintén a L'Equipe osztályozókönyve szerint az edzőjük vezeti az edzők rangsorát, Perisic a játékosokét, Luka Modric, aki ugyan a spanyolok ellen nem játszott, de az előző kettőn kiválóan futballozott, a legjobbak között van. Ugyanakkor a portugálok védelme sebezhetőbb, de ha Cristiano Ronaldo még jobban belelendül, akkor akár meglepetést is okozhatnak. Azért meglepetés, mert a horvátokat egységesebb és jobb csapatnak vélem, noha a portugáloknál is vannak kiváló futballisták: Sanchez például nagyon tetszett a magyarok ellen és Nani is jó. Az a kérdés, Ronaldo mire lesz képes, a L'Equipe szerint neki csak a magyarok ellen kezdődött igazán az Európa-bajnokság” - fejtette ki.


A címlapról ajánljuk