eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 5. vasárnap Adrián, Györgyi

Dénes Tamás: jó lenne, ha az észak-írekkel játszhatnánk

A nyolcaddöntőkkel folytatódik a labdarúgó Európa-bajnokság. Szombaton a lengyelek a svájciakkal, a horvátok a portugálokkal, a walesiek az észak-írekkel mérkőznek. Az esélyeket Dénes Tamás, az InfoRádió labdarúgó-szakírója latolgatta.

A szombati menet a Svájc-Lengyelország meccsel kezdődik, amelyről Dénes Tamás azt mondta, közel azonos képességű csapatok csatáját várja.

Bár, ha megnézzük az osztályozókönyvüket, a lengyelek keltettek eddig jobb benyomást, azzal, hogy a német válogatottal döntetlent játszottak, nagy meglepetést okoztak. Igaz, a svájciak is döntetlent játszottak a házigazda válogatottal, de ez nem volt akkora meglepetés, mert a francia válogatott akkor már továbblépett. Kiegyenlített csata várható, sok függhet attól, hogy Lewandovski végre elkapja-e a fonalat, mert eddig valós tudása alatt teljesített az Európa-bajnokságon” - tette hozzá.

A hat órakor kezdődő Wales-Észak-Írország mérkőzés számunkra azért lehet izgalmas, mert annak a győztese a belgák elleni meccsünk továbbjutójával játszik a nyolc között. Erről a mérkőzésről az InfoRádió labdarúgó-szakírója azt mondta: „a walesiek sokkal jobb játékot nyújtottak eddig, és a soraikban van a torna egyik legjobb játékosa, Gareth Bale. A walesiek az esélyesek, de nagyon érdekes csatára van kilátás, mert az észak-íreknél különösen, de a walesieknél is, a hagyományos brit futballstílus leginkább tetten érhető. Nagyon jó lenne az észak-írekkel játszani, érdekes lenne, hogy a csoportban is együtt voltunk, de nem hiszem, a realitás az, hogy akár a torna elejéhez képest bombameglepetésre továbbjuthatnak akár a legjobb nyolc közé.”

Este kilenckor igazi slágermérkőzés várható, a horvátok a portugálokkal játszanak.

„Nagy rangadó lesz, két technikás, látványos futballra képes csapat találkozik, egyébként Kassai Viktor lesz a meccs negyedik játékvezetője. A portugál újságírók nagyon szomorúak voltak a magyar meccs után, hogy a horvátokkal kell játszaniuk, mert kiváló benyomást keltettek az előző mérkőzésükön a spanyolok ellen. Szintén a L'Equipe osztályozókönyve szerint az edzőjük vezeti az edzők rangsorát, Perisic a játékosokét, Luka Modric, aki ugyan a spanyolok ellen nem játszott, de az előző kettőn kiválóan futballozott, a legjobbak között van. Ugyanakkor a portugálok védelme sebezhetőbb, de ha Cristiano Ronaldo még jobban belelendül, akkor akár meglepetést is okozhatnak. Azért meglepetés, mert a horvátokat egységesebb és jobb csapatnak vélem, noha a portugáloknál is vannak kiváló futballisták: Sanchez például nagyon tetszett a magyarok ellen és Nani is jó. Az a kérdés, Ronaldo mire lesz képes, a L'Equipe szerint neki csak a magyarok ellen kezdődött igazán az Európa-bajnokság” - fejtette ki.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Sós Csaba: itt még komoly ütközések lesznek

Sós Csaba: itt még komoly ütközések lesznek

Még bő 50 napig szerezhetnek indulási jogot az úszók a párizsi olimpiára. Sós Csaba szövetségi kapitány több számban is nagy csatát vár a lehetséges magyar indulók között, ugyanis számonként és nemzetenként legfeljebb ketten indulhatnak az olimpián. Arról is beszélt, hogy a 15 éves Jackl Vivien nemzetközi szintű klasszis lesz a következő időszakban.

Lehet, hogy most a britek átléptek egy határt

Kijev nyugati szövetségesei eddig megtiltották az ukrán erőknek, hogy a nyugatról szállított fegyvereket Oroszországon belüli helyszínek ellen használják
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
Rég nem láttunk ekkora többlethalálozást Magyarországon

Rég nem láttunk ekkora többlethalálozást Magyarországon

Rendszeresen monitorozza az általános többlethalálozás alakulását idehaza a Semmelweis Egyetem Epidemiológiai és Survaillance Központja. A napokban megjelent gyorselemzésükben a járványügyi szakemberek kiemelték: 2023 utolsó heteiben 7% többlethalálozás volt megfigyelhető a 2014-2019-es (vagyis Covid-járvány előtti) évek azonos időszakához képest. Az idősek esetében sajnos ebből a szempontból még súlyosabb volt a tavaly év vége.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×