eur:
392.43
usd:
367.23
bux:
67039.3
2024. április 26. péntek Ervin
Az argentin Lionel Messi (j) ünnepel csapattársaival, miután büntetőrúgásból gólt szerzett a katari labdarúgó-világbajnokság Horvátország-Argentína elődöntő mérkőzésen a Loszaíl Stadionban 2022. december 13-án.
Nyitókép: Az argentin Lionel Messi (j) ünnepel csapattársaival, miután büntetőrúgásból gólt szerzett a katari labdarúgó-világbajnokság Horvátország-Argentína elődöntő mérkőzésen a Loszaíl Stadionban 2022. december 13-án. MTI/EPA/Tolga Bozoglu

Az argentinok leiskolázták a horvát csapatot

Argentína 3-0-ra nyert Horvátország ellen a katari labdarúgó-világbajnokság első elődöntőjében. Vasárnapi a vb-trófeáért játszhat.

Nincs meglepetés az összeállításokban. Az Albiceleste változtatott többet az előző mérkőzéshez képest, hiszen Montiel és Acuna eltiltott.

Argentína: E. Martínez – Molina, Romero, Otamendi, Tagliafico – E. Fernández, Paredes, MacAllister – De Paul – Messi, J. Álvarez. Horvátország: Livakovic – Juranovic, Lovren, Gvardiol, Sosa – Modric, Brozovic, Kovacic – Pasalic, Kramaric, Perisic.

Óvatos, ugyanakkor a nézők szempontjából eseménytelen játékkal telt el az első negyedóra.

A legnagyobb izgalmat az jelentette, hogy Messi és Gvardiol a tizenhatoson belüli ütközésénél büntetőt reklamáltak (óhajtottak) az argentinok.

Az éles szem kiszúrhatja, hogy Messi mintha kicsit meghúzódott volna, időnként azt lehet kiolvasni a testbeszédjéből. Ennek ellenére megy tovább, szinte minden horvát akcióban benne van.

A 25. percben láttuk az első kapura lövést, McAllister próbálkozott, nem okozott gondot Livakovicnak.

Mateo Kovacic elképesztő harcossággal és technikával vitte végig a labdát, Kramarcihoz passzolt, akit buktatott védője.

A 31. percben tizenegyest kaptak az argentinok. Egy védekezési hiba után Alvarez egyedül mehetett a kapu felé, Livakovic elütötte. Talán feleslegesen, mert Lovren elérte a labdát és tisztázott. Orsato megadta a tizenegyest, a kapus és Kovacic is sárga lapot kapott. A büntető kimenetele már nem volt kétséges, Messi kiválóan lőtte, fel merte kicsit emelni. 1-0 az argentinoknak.,

A 34. percben már két góllal vezettek az argentinok.Messi felrúgták a saját térfelén, de Julian Álvarez továbbvitte a labdát. Több mint egy térfélnyit vezette, s bár kétszer is szerencséje volt, hogy visszapattant hozzá, s hat méterről a kapuba lőtt. 2-0.

Olyanok a horvát védők most, mint a bokszoló, akiből még nem ment ki az ütés. McAllister fejese után Livakovic bravúrral óvta meg a kapuját a harmadiktól.

Vége az első félidőnek. Argentína jobban megnyerte az első félidőt, mint arra számítani lehetett, s lényegeesen fölényesebben vezet, mint amire a félidő első fele után tippelni lehetett volna. De nehéz elképzelni, hogy a horvátoknak innen legyen visszaút.

Orsic és Vlasic is beállt a horvátokhoz, Zlatko Dalic, érthetően, a támadójátékot akarja erősíteni. Négy perccel később Bruno Petkovic is beállt. Minden bevethető horvát klassziscsatár a pályán.

Az 57. percben Messi és Álvarez kényszerítőzött, a csapatkapitány hét méterről, de kiszorított helyzetből lőtt, Livakovic jól zárta a szöget, védeni tudott.

A 70. percben Lionel Messi a jobb szélről indulva vagy háromszor kicselezte Gvardiolt, a vb egyik legjobb középhátvédjét, aztán az alapvonaltól pontosan visszalőtte a labdát az ötös előtt helyezkedő Julian Álvareznek, aki a kapuba passzolta a harmadik argentin gólt. 3-0.

Korábban még soha nem szenvedett a horvát csapat ilyen súlyos vereséget világbajnokságon.

Lionel Scaloni lecserélte Álvarezt, Paulo Dybala először kapott játéklehetőséget a tornán.

McAllister lövése alig kerülte el a kaput, majd Lovren szépíthetett volna, de nem tudta a kapuba sodorni a labdát.

Az utolsó percekben Scaloni már be tudta küldeni azokat a mezőnyjátékos-tartalékjait, akik eddig nem játszottak a tornán.

Vége, Argentína 3-0-ra nyert és döntős.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×