eur:
392.94
usd:
365.59
bux:
66607.53
2024. április 26. péntek Ervin
Az argentin Lionel Messi (b) és a horvát Josip Juranovic a katari labdarúgó-világbajnokság Horvátország-Argentína elődöntő mérkőzésen a Loszaíl Stadionban 2022. december 13-án.
Nyitókép: MTI/AP/Manu Fernández

Kemény Dénes: ma este háború lesz

A brazilok elleni siker kiölte a vágyat a horvátokból, hiába játszottak nagyszerűen, Argentína jobb volt – értékelt az InfoRádió vb-szakértője. A legendás pólókapitány szerint szerda este a franciák is megszenvedhetnek a meglepetéscsapat Marokkó ellen.

Argentína 3-0-ra verte Horvátországot a katari labdarúgó-világbajnokság elődöntőjében, ezzel bejutott a vasárnapi fináléba.

A negyeddöntőben az argentinok esélyesebbként verték ki a hollandokat, míg a horvát csapat brazilok elleni fantasztikus eredménnyel jutott tovább, ezért Kemény Dénes, a magyar férfi vízilabda-válogatott korábbi szövetségi kapitánya számított arra, hogy a horvátok az elődöntőben nem tudják megismételni a brazilok elleni produkciót.

Az a siker szerinte olyan lelkiállapotot okozott, amivel nem tudtak ugyanazzal a vagánysággal, határozottsággal, vággyal belekezdeni az újabb meccsbe.

"Hiába játszottak a horvátok nagyszerűen, az argentin csapat jobb volt, és megverte a gyengébbet, ennyi"

– mondta.

Az argentinok vereséggel nyitottak a világbajnokságon, melynek számukra akár szerencsés következményei is lehetnek. Kemény Dénes felidézte, hogy a katari világbajnokság előtt az InfoRádió Aréna című műsorában már beszéltek arról, hogy a csoportmérkőzéseken jól teljesítő csapatok nem igazán szoktak vb-t nyerni. A pólós sikerkapitány úgy véli, az argentinok Szaúd-Arábia elleni veresége a nyitányos "lelkileg földhöz csapó" volt, ami miatt a játékosok sokkal jobban figyelhetnek az edzőjük utasításaira. "Amikor még a végeredmény szempontjából nem probléma egy menet közbeni vereség, az mindig jót tesz egy esélyes csapatnak. Itt is ez történt" – állapította meg.

Lionel Messi szerepével kapcsolatban megjegyezte: a játékost sokszor nem lehet észrevenni, csak néhány percenként kerül hozzá a labda. Ugyanakkor nem csinál hibát, mintha pihenne, hogy aztán pár másodpercig ismét valami jót csináljon. "Ez nagyon komoly hitelt ad a játékostársaknál, akik elvégzik helyette is a nagy munkát. Az elődöntőben is lehetett látni, hogy az apró dolgaival mennyire vezéregyéniség tud lenni, inkább pszichésen, mint játékban" – mondta Kemény Dénes.

Szerda este meglesz az argentinok ellenfele a döntőben: Franciaország és Marokkó játszik az elődöntőben.

Kemény Dénes szerint ez a mérkőzés "háború lesz". Ahogy a brazil–horvát negyeddöntő előtt, itt is van esélyes és gyenge csapat. "Lehet, hogy hasonló mederben fog lefolydogálni a mérkőzés, mint az első elődöntő, mert Marokkónak már az is hatalmas eredmény, hogy elődöntőt játszhat a világbajnokságon" – tette hozzá Kemény Dénes.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×