eur:
395.52
usd:
364.8
bux:
65566.65
2024. március 19. kedd Bánk, József
Holland és argentin játékosok dulakodnak a katari labdarúgó-világbajnokság negyeddöntőjében játszott Hollandia-Argentína mérkőzésen a Loszaíl Stadionban 2022. december 9-én.
Nyitókép: MTI/EPA/Abir Szultan

Maratoni dráma, Argentína vb-elődöntős

A rendes játékidő hajrájában Messiék még 2-0-ra vezettek, de az Oranje döntetlenre mentett, hogy aztán ez a vb-negyeddöntő is tizenegyespárbajban dőljön el.

Argentína lesz Horvátország ellenfele a katari labdarúgó-világbajnokság keddi elődöntőjében, mivel a péntek esti negyeddöntőben 2-2-es döntetlent követően a tizenegyespárbajban 4-3-ra legyőzte a holland válogatottat.

A dél-amerikai együttes a sokáig eseménytelen első félidő 35. percében szerzett vezetést, miután Lionel Messi nagyszerű passzát Nahuel Molina váltotta gólra. A második félidő közepén Messi büntetőből tette magabiztossá az előnyt, de a hollandok a hajrában Wout Weghorst révén szépítettek és az utolsó másodpercekben a cserecsatár második találatával egyenlítettek.

A hosszabbításban a dél-amerikai csapat járt közelebb a gólhoz, a 120. percben kapufát is elért, végül azonban a 11-esekre maradt a döntés. Az argentinoknál egy, míg a hollandoknál két futballista hibázott.

Az Argentína-Horvátország meccset kedden rendezik a fináléba jutásért.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.19. kedd, 18:00
Hankó Balázs
a Kulturális és Innovációs Minisztérium innovációért és felsőoktatásért felelős államtitkára
Átfogó orosz hadjárattól tart Ukrajna, Európa háborúra készül - Híreink az ukrajnai háborúról kedden

Átfogó orosz hadjárattól tart Ukrajna, Európa háborúra készül - Híreink az ukrajnai háborúról kedden

Páncélozott harcjármű-koalíciót alapított Németország és Lengyelország, ismét téma az ukrán haderő tankokkal való felfegyverzése. Közben Lindsey Graham amerikai republikánus szenátor Ukrajnába látogatott, ahol arról beszélt, hogy hamarosan megegyezhet a két nagypárt Ukrajna támogatásáról. Charles Michel, az Európai Tanács elnöke úgy látja: eljött az idő, hogy Európa felkészüljön a háborúra. Ukrajna közben egy átfogó orosz offenzíva elhárítására készül. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború aktualitásaival.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×