eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Soccer ball flew into the goal. Soccer ball bends the net, against the background of flashes of light. Soccer ball in goal net on blue background. A moment of delight, 3D illustration
Nyitókép: Rost-9D/Getty Images

Elképesztő ötlettel állt elő a FIFA a futballvébén

A tizenegyespárbajok számát akarja növelni a FIFA a következő vb-n.

A FIFA tizenegyespárbaj bevezetését fontolgatja arra az esetre, ha a 2026-os világbajnokságon döntetlenre végződik egy csoportmérkőzés. Ebben az esetben jönne a szétlövés, amelynek győztese a döntetlen miatt járó egy mellé kapna még egy jutalompontot is

A The Athletic azt írta: a következő, az Egyesült Államokban, Kanadában és Mexikóban zajló férfi világbajnokságon 32 helyett 48 csapat vesz részt, és várhatóan 16 háromcsapatos csoport lesz a Katarban látott nyolc négyes csoport helyett.

Minden csoportból az első két helyezett jut a 32-es kieséses szakaszba – ez egy extra kör a jelenlegi formátumhoz képest.

A FIFA tanácsa korábban egyhangúlag megszavazta a háromcsapatos csoportokat, de a négycsapatos csoportok lehetőségének ötlete egyre hangosabb a kulisszák mögött.

Ez több meccset és valójában olyan csoportkört jelentene, amelyben a két előkelőbb helyen álló csapat viszonylag könnyedén kvalifikálja magát a kieséses szakaszba. Az összejátszás kockázata azonban csökkenne.

Ha a FIFA háromcsapatos csoportokat választ, a tizenegyespárbaj bevezetése – annak meghatározása, hogy melyik csapat szerezhet bónuszpontot döntetlen esetén a csoportkörben 90 perc után – az egyik lehetőség annak eldöntésére, hogy melyik csapat jut tovább.

A párbajra a kezdőrúgás előtt vagy teljes játékidő után kerülhet sor. Ha azonban a tizenegyespárbajra a meccs után került sor, megnövekszik a manipuláció kockázata – például ha egy adott eredmény mind a két játszó csapatok javát szolgálja, a harmadik kárára...

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×