eur:
394.4
usd:
362.96
bux:
0
2024. március 19. kedd Bánk, József
AL RUWAIS, QATAR - NOVEMBER 25: Kai Havertz, Julian Brandt, Christian Guenter, Matthias Ginter, Thomas Mueller, Ilkay Guendogan, Antonio Ruediger and Leroy Sane (L-R) during the Germany training session at Al Shamal Stadium on November 25, 2022 in Al Ruwais, Qatar.
Nyitókép: Markus Gilliar - GES Sportfoto

Semmi sem szól a németek mellett

Noha a japánok Costa Rica elleni veresége javított a németek helyzetén, nyilván így is nagyon fontos lenne a győzelem a Nationalelfnek ía spanyolok ellen.. Az előjelek, a két csapat legutóbbi tétmérkőzéseit nézve, nem kedvezőek.

A német egység megteremtése óta a Nationalelf egyszer sem tudott tétmérkőzésen nyerni a spanyolok ellen, öt kísérletből. Másképpen: legutóbb 1988-ban, a hazai rendezésű Eb-n nyertek tétmérkőzésen a spanyolok ellen, nem hazai mérkőzésen, a tétmeccseket tekintve, negyven éve nyeretlenek.

Íme, a legutóbbi öt összecsapás, csak a tétmérkőzéseket tekintve.

1994. június 21., világbajnokság, Németország–Spanyolország 1-1

Chicagóban Andoni Goikoetxea megszerezte a vezetést a 15. percben, aztán Jürgen Klinsmann a 48. percben egyenlített. Mind a két csapat továbbjutott a csoportjából.

2008. június 29., Európa-bajnokság, Spanyolország–Németország 1-0

Bécsben, az Ernst Happel Stadionban Fernando Torres a 33. percben szerezte meg az Európa-bajnoki döntő egyetlen gólját. Ez volt a spanyol aranygeneráció egyetlen nagy diadala.

2010. július 7., világbajnokság, Spanyolország–Németország 1-0

Durbanben „ismételték meg” a két évvel korábbi Eb-döntőt, mégpedig a világbajnoki elődöntőben. Mind a két oldalon sok szereplő megmaradt az előző meccsről, például Carles Puyol, aki a 73. percben befejelte a mérkőzés egyetlen gólját. A meccset Kassai Viktor vezette, stábjával.

2020. szeptember 3., Nemzetek Ligája, Németország–Spanyolország 1-1

Két barátságos meccs után Stuttgartban újra tétmérkőzést játszottak, a Nemzetek Ligájában, a Covid utáni újrakezdés után. A németek közel álltak a győzelemhez, Timo Werner az 52. percben vezetést szerzett, a spanyolok csak a 97. percben egyenlítettek a most a vb-ről sérülése miatt hiányzó José Gayá révén.

2020. november 17., Nemzetek Ligája, Spanyolország–Németország 6-0

A legfájdalmasabb vereség a németek számára a legutóbbi: szinte példátlanul súlyos vereségbe szaladtak bele Sevillában, a La Cartujában. A mesterhármast szerző Ferran Torres nagy meccse volt ez, de gólt szerzett Álvaro Morata, Rodi és Mikel Oyarzabal is.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.19. kedd, 18:00
Hankó Balázs
a Kulturális és Innovációs Minisztérium innovációért és felsőoktatásért felelős államtitkára
Átfogó orosz hadjárattól tart Ukrajna, Európa háborúra készül - Híreink az ukrajnai háborúról kedden

Átfogó orosz hadjárattól tart Ukrajna, Európa háborúra készül - Híreink az ukrajnai háborúról kedden

Páncélozott harcjármű-koalíciót alapított Németország és Lengyelország, ismét téma az ukrán haderő tankokkal való felfegyverzése. Közben Lindsey Graham amerikai republikánus szenátor Ukrajnába látogatott, ahol arról beszélt, hogy hamarosan megegyezhet a két nagypárt Ukrajna támogatásáról. Charles Michel, az Európai Tanács elnöke úgy látja: eljött az idő, hogy Európa felkészüljön a háborúra. Ukrajna közben egy átfogó orosz offenzíva elhárítására készül. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború aktualitásaival.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. március 19. 06:51
×
×
×
×